Sydfransk grönsakslasagne
Sydfransk grönsakslasagne är en vegetarisk lasagne med aubergine, zucchini och rödlök i en örtkryddad ratatouille eller tomatsås. I det här receptet görs béchamelsåsen av t ex havredryck istället för mjölk. Lasagnen är god som storkok!
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
300 g zucchini
300 g aubergine
4 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
ca 400 g krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
salt
svartpeppar
Sås
1 dl vetemjöl
1 l naturell sojadryck, havredryck eller osockrad cashewdryck
1 msk grönsaksfond eller lökfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
8 lasagneplattor
Sallad
130 g spenat
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 715 kCal
Fett19 g
Salt0.7 g
Kolhydrater108 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak. Men för vattnig…..men ”gjort om” och fixat till den enligt min tycke och smak. God favorit på matbordet.
Christina
2022-10-09Smaken var bra men det var alldeles för mycket vätska. Jag använde färska lasagneplattor, kanske det hade gått bättre med torkade?
Ingrid
2021-07-28Hej Ingrid! Vad bra att smaken var bra i alla fall. Vi har provlagat med vanliga, torkade lasagneplattor med bra resultat så det kan ha varit de färska lasagneplattorna som gjorde att den blev vattnig. Välj gärna vanliga lasagneplattor nästa gång! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-06Så himla god!! En favorit hos mig
Rebecca
2021-05-16