Majs- och zucciniplättar med paprika- bön- och olivsallad
Majs- och zucchiniplättar är ett gott recept på grönsaksbiffar, med en sallad av cannellinibönor, paprikapesto och oliver till. De vegetariska biffarna av majs och zucchini är lätta att laga och blir snabbt en favorit även hos barnen.
Ingredienser
4 portioner
Plättar
340 g majskorn
2 zucchini (à ca 300 g)
1 rödlök
4 ägg
1 dl majsmjöl
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
Sallad
ca 400 g kokta cannellinibönor
3 msk pesto paprika
2 dl oliver
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1905 KJ / 456 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det att få mängd (vikt) på zucchinin eftersom de kan vara så olika stora?
Lydia
2022-09-04Hej Lydia! Nu har vi uppdaterat receptet med vikt på zucchinin. Hoppas du gillar plättarna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-09-06Det är omelette i mina ögon. Och salladen med peston känns bara konstigt. Ska inte laga det igen.
Christian
2021-10-21Så goda plättar! Men jag kunde inte motstå att ha lite (mycket) spiskummin i med, supergott!
Petronella
2021-08-20