Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Majs- och zucciniplättar med paprika- bön- och olivsallad

(49)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Majs- och zucchiniplättar är ett gott recept på grönsaksbiffar, med en sallad av cannellinibönor, paprikapesto och oliver till. De vegetariska biffarna av majs och zucchini är lätta att laga och blir snabbt en favorit även hos barnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Plättar
  • 340 g majskorn
  • 2 zucchinis
  • 1 rödlök
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
Sallad
  • ca 400 g kokta cannellinibönor
  • 3 msk pesto paprikor
  • 2 dl oliver
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plättar: Låt majsen rinna av i en sil.
  2. Riv zucchinin grovt. Skala och hacka löken.
  3. Blanda ägg, majsmjöl, pressad vitlök och kryddor i en bunke. Vänd ner majs, zucchini och lök.
  4. Stek plättar av smeten sakta i olivoljan i en stek- eller plättpanna.
  5. Sallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  6. Blanda bönorna med paprikapeston och oliverna.
  7. Servera plättarna med bön- och olivsallad samt ruccola.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomat crème.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1905 kJ / 456 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer