Hoppa till sidans innehåll

Det behövs inte mycket för att få till både goda och enkla pastarätter. Med pasta, goda ingredienser och en dos kärlek blir dessa rätter garanterat återkommande favoriter!

Alexandra Holm
TIPS: Här finns ännu fler pastarecept som passar till vardags!

 • Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  Att något så enkelt kan vara så gott! Den italienska klassikern med endast parmesan, svartpeppar och smör är både krämig och smakrik i sin enkelhet.

  - Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  Spara

 • Pasta Alfredo

  Pastarätternas vardagshjälte som hela familjen älskar. Ett enkelt grundrecept som kan varieras i all oändlighet med toppings efter smak.

  - Pasta Alfredo

  Spara

 • Kräftpasta

  Krämig kräftpasta med citron och parmesan. Klockren bjudrätt som du snabbt och enkelt snor ihop och kan spendera mer tid med gästerna.

  - Kräftpasta

  Spara

 • Vego pastagratäng på okokt pasta

  En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

  - Vego pastagratäng på okokt pasta

  Spara

 • Pasta al limone – Citronpasta

  Pasta al limone är precis som det låter, pasta med citron. Avnjut denna fräscha, men ack så krämiga, pastarätt både till vardags och helg.

  - Pasta al limone – Citronpasta

  Spara

 • Pasta med brynt smör och kronärtskocka

  Vill du ha en snabb pastarätt som känns lyxig har du hittat rätt. Här serveras pasta med brynt smör, salvia, kronärtskocka och rivet citronskal. Givetvis toppas rätten med färskriven parmesan!

  - Pasta med brynt smör och kronärtskocka

  Spara

 • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt créme fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.

  - Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  Spara