Pasta pesto med halloumi

En smarrig vegopasta full av smaker inspirerade av länderna kring Medelhavet. Med crème fraiche i pastasåsen blir den härligt krämig. Gurka och grillost ger tuggmotstånd. Strö över färsk rucola och persilja innan servering, för en fräsch och pepprig smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
250 g små tomater
400 g halloumi eller grillost
2 tsk olivolja
1/2 kruka persilja
1/2 gurka
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk soltorkad tomat crème eller paprikapesto
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt5.1 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt och enkelt,okej men inte mer
Alexandra
2025-01-16Dottern gillar inte smak av soltorkade tomater, så ska prova m pesto nästa gång.
Elin
2025-01-14Nästa gång ska jag prova göra på halva mängden halloumi och pasta, samt byta ut rucola mot lite färsk basilika, men hålla resten av ingredienserna samma. Det borde ge 2 portioner snarare än 4,
Chloe
2024-12-29