Pasta pesto med halloumi
En smarrig vegopasta full av smaker inspirerade av länderna kring Medelhavet. Med crème fraiche i pastasåsen blir den härligt krämig. Gurka och grillost ger tuggmotstånd. Strö över färsk rucola och persilja innan servering, för en fräsch och pepprig smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
250 g små tomater
400 g halloumi eller grillost
2 tsk olivolja
1/2 kruka persilja
1/2 gurka
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk soltorkad tomat crème eller paprikapesto
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt5.1 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sjukt god och enkel att göra, rekommenderar dock att ha i mer creme fraiche och hallouli
Ronja
2024-09-17Ser att rätten är omgjord, säkert gott men det är pass stora ändringar att det hade varit trevligt om ni sparat även det gamla receptet (som inte hade gurka, persilja eller soltorkade tomater…)
Stina
2024-08-26Hej Stina! Här är det gamla receptet: 3 tomater, 400 g halloumi, 2 tsk olivolja, 1/2 dl crème fraiche, 1/2 dl mjölk, 3 msk pesto och 65 g rucola. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26God och enkel att göra. Skulle dock föredra mer pesto och créme fraîche i
Tony
2024-05-23