Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta pesto med halloumi

En smarrig vegetarisk pasta full av smaker kring Medelhavet. Med crème fraiche i pastasåsen blir det härligt krämigt. Strö färsk rucola innan servering, ger både en färsk känsla och en pepprig smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och tärna tomaterna.  
  3. Bryt eller skär halloumin i bitar och stek den i olivoljan. 
  4. Blanda pastan med crème fraiche, mjölk, pesto, halloumi och tomater. Toppa med ruccolan och servera.

 För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. 
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi, crème fraiche och mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spiralpasta
  • 3 tomater
  • 400 g halloumiost
  • 2 tsk olivolja
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 msk pesto
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2748 kJ / 658 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer