Pasta al limone – Citronpasta
På pastahumör? Gör en enkel och krämig pasta med frisk smak av citron. Italiensk pasta al limone är en citronpasta som du, förutom själva pastan, lagar med bara fem ingredienser: citron, grädde, vitlök, smör och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
1 msk färskpressad citronjuice
salt
400 g pasta (gärna linguine)
1 dl riven parmesan
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2691 KJ / 643 kCal
Fett30 g
Salt1.1 g
Kolhydrater75 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod grund att leka med!
Sandra
2024-10-19Vi laga den maten med jobbet i veckan och vi älskade den jag ska göra den hemma
Linda
2024-08-03Enkelt och jättegott! Bytte vispgrädde mot matlagningsgrädde och gick utmärkt
Sofia
2024-08-01