Pasta al limone – Citronpasta
På pastahumör? Gör en enkel och krämig pasta med frisk smak av citron. Italiensk pasta al limone är en citronpasta som du, förutom själva pastan, lagar med bara fem ingredienser: citron, grädde, vitlök, smör och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
1 msk färskpressad citronjuice
salt
400 g pasta (gärna linguine)
1 dl riven parmesan
svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Byt ut parmesanen mot annan smakrik ost som du har hemma.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2691 KJ / 643 kCal
Fett30 g
Salt1.1 g
Kolhydrater75 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suverän enkel och snabb. Jättegod dessutom. Lägg gärna till med citron!
Staffan
2024-04-17Supergott!
Mikael
2024-03-03Så god! Brukar tillsätta något protein också, typ kyckling eller tonfisk.
Ann-kristine
2024-02-19