Kräftpasta

72
11
Kräftpasta

Pasta när den är som bäst! Denna kräftpasta är krämig, enkel och supergod. Med kräftstjärtar, körsbärstomater, citron och parmesan är den perfekt som en lite lyxigare vardagsrätt eller en härlig helgmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kräftpasta

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök (à ca 200 g)
1
röd chili
250 g
körsbärstomater
300 g
spaghetti
1
riven vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 dl
vispgrädde
2 tsk
finrivet citronskal
ca 200 g
skalade kräftstjärtar
1 1/2 dl
finriven parmesanost
-
salt
-
svartpeppar

Vid servering

dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Jan

12/19/2020

Fantastisk gott tycker vi och alla vi bjudit det på

Emelie

11/20/2020

Snabbt, enkelt och gott!

Lotta

9/11/2020

Super god maträtt uppskattad av hela familjen😃👍 Hadw i lite mer av chilin och vitlöken för att få lite extra sting😍

Näringsvärde per portion

Energi 2740 KJ / 655 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept