Kräftpasta

197
21
Kräftpasta

Pasta när den är som bäst! Denna kräftpasta är krämig, enkel och supergod. Med kräftstjärtar, körsbärstomater, citron och parmesan är den perfekt som en lite lyxigare vardagsrätt eller en härlig helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kräftpasta

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök (à ca 200 g)
1 röd chili
250 g körsbärstomater
300 g spaghetti
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 tsk finrivet citronskal
ca 200 g skalade kräftstjärtar
1 1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar

Vid servering

dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

197

Kommentarer

Sima

2022-04-29

Super god, Vi lyxade till rätten med spenat lite soja. Super god och enkel. Familjens favorit.

Agnes

2022-04-14

Så gott!! En av mina favoriter helt klart, går snabbt att göra!

Eva

2022-01-26

Enkelt att laga och väldigt gott! Ersätter körsbärstomaterna med soltorkade tomater i olja på burk.

Näringsvärde per portion

Energi 2740 KJ / 655 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden