Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Kräftpasta

Pasta när den är som bäst! Denna kräftpasta är krämig, enkel och supergod. Med kräftstjärtar, körsbärstomater, citron och parmesan är den perfekt som en lite lyxigare vardagsrätt eller en härlig helgmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj purjolöken noga. Skiva den tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin och halvera tomaterna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna.
  4. Blanda pastan med såsen och hälften av osten.
  5. Vid servering: Toppa med resten av osten och dill.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (à ca 200 g)
  • 1 röd chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 300 g spaghetti
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • ca 200 g skalade kräftstjärtar
  • 1 1/2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
Vid servering
  • dill

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept