UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingpasta med basilikapesto

Kyckling och pesto är något som alltid bör finnas på veckomenyn! Peston blandas ut med lite grädde, vilket ger rätten en underbar krämighet! Äts ihop med pasta och små söta körsbärstomater. Hoppas det ska smaka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Stek kycklingen och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Sänk värmen och rör i pesto och grädde. Koka upp.
  6. Blanda pastan med kycklingsåsen, servera med tomater och gärna extra svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguini)
  • 1 rödlök
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk pesto basilika
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3195 kJ / 763 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept