Pasta rigatoni med kallrökt lax
En himmelsk laxpasta gjord på kallrökt lax. Den gräddiga såsen får smak av buljong och citron, en skvätt vitt vin blir pricken över i:et. Med tomater, gräslök och färsk spenat i pastan blir det härligt fräscht. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta , gärna rigatonipasta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka gräslök
1 citron
300 g kallrökt lax
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 567 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater51.8 g
Protein26.2 g
Kommentarer
Bytte spenat mot vaxbönor, gav aningen tuggmotstånd
Teresia
2024-07-24Smarte smaskens
Carolina
2023-09-26Riktigt gott. Läxade till det med kallrökt salmalax då lokala ICAn hade väldigt bra pris just nu. Hade dock ingen vispgrädde så det blev mellangrädde som fick koka ihop länge (nästan 5 min) med vinet och la sedan igen klick Philadelphiaost så blev såsen len och god. Snabbt tillräckligt för en tisdagsmiddag och gott för en helgmiddag med gäster.
Jill
2023-05-02