Pasta rigatoni med kallrökt lax

119
19
Pasta rigatoni med kallrökt lax

En himmelsk laxpasta gjord på kallrökt lax. Den gräddiga såsen får smak av buljong och citron, en skvätt vitt vin blir pricken över i:et. Med tomater, gräslök och färsk spenat i pastan blir det härligt fräscht. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Pasta rigatoni med kallrökt lax

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna rigatonipasta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka gräslök
1 citron
300 g kallrökt lax
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt och peppar
1 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

119

Kommentarer

Jenny

2022-12-30

Enkelt och gott! En klar favorit! Bra sätt att göra åt lax efter julen.

Filippa

2022-08-24

En återkommande rätt hos oss . Enkelt och gott !

Catarina

2022-06-19

Mycket god! En favorit 💥

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 567 kCal
Fett 262 g
Kolhydrater 518 g
Protein 262 g
Läs mer om näringsvärden