Pasta rigatoni med kallrökt lax

84
14
Pasta rigatoni med kallrökt lax

En himmelsk laxpasta gjord på kallrökt lax. Den gräddiga såsen får smak av buljong och citron, en skvätt vitt vin blir pricken över i:et. Med tomater, gräslök och färsk spenat i pastan blir det härligt fräscht. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Pasta rigatoni med kallrökt lax

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta, gärna rigatonipasta
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka gräslök
1
citron
300 g
kallrökt lax
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1
grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
-
salt och peppar
1 tsk
majsstärkelse
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Johan

2021-01-01

Supergott. Kokar ner vanligt vitt vin istället för matlagningsvinet.

Daniel

2020-12-23

Bedrövligt äckligt såsen smakade ju bara vin !

Svetlana

2020-10-29

Helt fantastiskt!!

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 567 kCal
Fett 26.2 g
Kolhydrater 51.8 g
Protein 26.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept