Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta rigatoni med kallrökt lax

En himmelsk laxpasta gjord på kallrökt lax. Den gräddiga såsen får smak av buljong och citron, en skvätt vitt vin blir pricken över i:et. Med tomater, gräslök och färsk spenat i pastan blir det härligt fräscht. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela tomaterna. Hacka gräslöken. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skär laxen i breda strimlor.
  3. Koka upp grädden med vinet och buljongtärningen eller fonden. Vispa lite då och då. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Vänd ner tomaterna, gräslöken och spenaten.
  4. Blanda såsen med pastan och servera med lax.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna rigatonipasta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 citron
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2369 kJ / 567 kCal