Pasta rigatoni med kallrökt lax

En himmelsk laxpasta gjord på kallrökt lax. Den gräddiga såsen får smak av buljong och citron, en skvätt vitt vin blir pricken över i:et. Med tomater, gräslök och färsk spenat i pastan blir det härligt fräscht. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta , gärna rigatonipasta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka gräslök
1 citron
300 g kallrökt lax
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 567 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater51.8 g
Protein26.2 g
Kommentarer
Supergott ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ massor av dill i stället för gräslök
Catarina
2025-01-17Bytte spenat mot vaxbönor, gav aningen tuggmotstånd
Teresia
2024-07-24Smarte smaskens
Carolina
2023-09-26