Enkel frutti di mare
Laga en snabb och enkel pasta frutti di mare – en lyxig rätt för såväl vardag som helg. Linguine med chili- och vitlöksdoftande tomatsås och havets frukter: blåmusslor och vannameiräkor. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 nät blåmusslor (à ca 1 kg)
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd peppar (chili)
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
1 förp konserverade hela tomater (à 390 g)
2 tsk strösocker
salt
svartpeppar
350 g frysta tinade vannameiräkor
400 g linguine
1 kruka hackad bladpersilja
Till servering
citronklyftor
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man ha råa eller kokta vannameiräkor?
Robert
2024-07-24Hej Robert! Det blir godast med råa men om det kniper funkar det med kokta också, stek lite kortare tid bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25Väldigt god och lättlagad
Sara
2022-09-26Superbra!
Lina
2022-09-23