Enkel frutti di mare
Laga en snabb och enkel pasta frutti di mare – en lyxig rätt för såväl vardag som helg. Linguine med chili- och vitlöksdoftande tomatsås och havets frukter: blåmusslor och vannameiräkor. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 nät blåmusslor (à ca 1 kg)
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd peppar (chili)
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
1 förp konserverade hela tomater (à 390 g)
2 tsk strösocker
salt
svartpeppar
350 g frysta tinade vannameiräkor
400 g linguine
1 kruka hackad bladpersilja
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Fick köra lite budgetvariant med burkmusslor och vanliga frysta räkor. Men det blev underbart gott ändå 🙂👍
Pierre
2024-09-30Ska man ha råa eller kokta vannameiräkor?
Robert
2024-07-24Hej Robert! Det blir godast med råa men om det kniper funkar det med kokta också, stek lite kortare tid bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25Väldigt god och lättlagad
Sara
2022-09-26