Hoppa till sidans innehåll

Friterad mat är krispig, knaprig och underbart god. Här visar vi på fyra olika sätt att fritera. Njut av fraset!

Leena Mägi

Fyra sätt att fritera

 • Fritös

  Med en fritös är det enkelt och smidigt att fritera mat hemma! Du ställer in vilken temperatur du vill med termostaten och när grön lampa lyser är temperaturen rätt och det är dags att börja laga – pommes frites, lökringar eller vad som är just din friterade favorit. I fritösen finns en Cool zone som förlänger oljans livslängd. Både oljebehållare och lock kan du diska i maskin.

 • Traktörpanna eller kastrull

  Självklart kan du också fritera i en panna eller kastrull Tänk på att använda ett kärl med lite högre kant för att minska stänk. Fyll upp med cirka 3 cm vegetabilisk olja och ha alltid ett lock till hands för att kväva eventuella lågor. Använd aldrig vatten för att släcka brinnande olja! En hålslev är bra att sänka ned och lyfta upp maten med.

 • ActiFry

  ActiFry är ett relativt nytt och bekvämt sätt att tillaga hälsosammare maträtter. Krispiga pommes frites som bara innehåller 3 procent fett. Och du slipper os och att hantera överflödig olja. Maskinen är enkel att använda och du behöver inte röra eller bevaka maten. En paddel sköter omrörningen så du får tid att lägga på annat. Sedan är det bara att stoppa lock, paddel och skål i diskmaskinen.

 • Airfryer

  Med en Airfryer kan du fritera favoriterrätterna med liten eller ingen olja! I Airfryern är det snabbt cirkulerande varmluft och ett grillelement som gör att maten får en krispig yta och mör, saftig insida. Hälsosamt och gott! Och eftersom du bara friterar med luft, blir det automatiskt mindre lukt och ångor än med en traditionell fritös.

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer