Fritera mera!

Fyra sätt att fritera på

Friterad mat är krispig, knaprig och underbart god. Här visar vi på fyra olika sätt att fritera på - fritös, traktörpanna/kastrull, ActiFry och Airfryer. Njut av fraset!
Tips: Här hittar du alla våra recept på friterat!

4 olika sätt att fritera på

  • Fritös

    Fritös

    Med en fritös är det enkelt och smidigt att fritera mat hemma! Du ställer in vilken temperatur du vill ha och när grön lampa lyser är det dags att börja laga – pommes frites, lökringar eller vad som är just din friterade favorit. Både oljebehållare och lock kan du ofta diska i maskin.

  • Traktörpanna eller kastrull

    Traktörpanna eller kastrull

    Självklart kan du också fritera i en panna eller kastrull. Tänk på att använda ett kärl med lite högre kant för att minska stänk. Fyll upp med cirka 3 cm vegetabilisk olja och ha alltid ett lock till hands för att kväva eventuella lågor. Använd aldrig vatten för att släcka brinnande olja! En hålslev är bra att sänka ned och lyfta upp maten med.

  • ActiFry

    ActiFry

    ActiFry är ett bekvämt sätt att tillaga hälsosammare maträtter. Krispiga pommes frites som bara innehåller 3 procent fett. Och du slipper os och att hantera överflödig olja. Maskinen är enkel att använda och du behöver inte röra eller bevaka maten. En paddel sköter omrörningen så du får tid att lägga på annat. Sedan är det bara att stoppa lock, paddel och skål i diskmaskinen.

  • Airfryer

    Airfryer

    Med en Airfryer kan du fritera favoriterrätterna med liten eller ingen olja! I Airfryern är det snabbt cirkulerande varmluft och ett grillelement som gör att maten får en krispig yta och mör, saftig insida. Hälsosamt och gott! Och eftersom du bara friterar med luft, blir det automatiskt mindre lukt och ångor än med en traditionell fritös.

Krispiga recept på friterat

Hemmagjord falafel

Hemmagjord falafel

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer.

Har du provat att göra hemmagjord falafel? Om inte är det hög tid! Kikärtsbollar med smak av persilja, koriander, purjolök och härliga kryddor friteras gyllene och krispiga med ett mjuk och grönt innanmäte. Servera med valfria tillbehör och bröd.

Hemmagjord falafel
Pumpa- och majsfritters

Pumpa- och majsfritters

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer.

Fritera mera! Laga krispiga fritters med majs och pumpa i en frityrsmet med smak av parmesan. Doppa de knapriga godbitarna i en sötsur dipp med sweet chilisås och servera med ris och grönsaker.

Pumpa- och majsfritters
Sötpotatis-pommes frites med jalapeñodip

Sötpotatis-pommes frites med jalapeñodip

Betyg 3.3 av 5.
206 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer.

Oemotståndliga pommes frites av sötpotatis är uppskattad plockmat. Till de nyfriterade frasiga sötpotatisarna passar en jalapenodipp med lite sting. Ett veggo tilltugg som garanterat är värt en smula extra jobb i köket.

Sötpotatis-pommes frites med jalapeñodip
Churros

Churros

Betyg 4.2 av 5.
1061 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer.

Ljuvligt spanskt bakverk som friteras och rullas i socker innan det äts. Doppa churron i smält choklad för extra lyx! Eller varför inte servera dem ihop med den söta kolakrämen dulce de leche.

Churros
Halloumifries

Halloumifries

Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer.

Friterad halloumi, kanske något av det godaste man kan göra med den salta och goda osten. Servera halloumifriesen med majonnäs blandad med chilisåsen sriracha. Perfekt som tilltugg på festen.

Halloumifries
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer.

Chips av jordärtskocka blir ett läckert tilltugg till drinken eller elegant förrätt tillsammans med gräddfil och löjrom. Enklast är att tillaga jordärtskockschipsen i ugnen men extra krispiga blir de friterade och det kan göras i god tid innan gästerna kommer.

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Äppelmunkar

Äppelmunkar

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer.

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade munkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är äppelmunkarna när de är nygjorda.

Äppelmunkar

Artiklar (1431)

Matskola

Fritera

Lär dig fritera pommes frites med videon från vår matskola.

Fritera med varmluft!

Laga mat i airfryer

I den här artikeln hittar du allt du behöver veta om hur du lagar mat i airfryer. Vi svarar på frågor som: Kan man laga all mat i airfryer? Vad blir godast i airfryer? Är det billigare att laga mat i airfryer? Vi listar även våra bästa airfryer recept där flera av dem är både enkla och snabba att laga.

Kunskap, tips och recept!

Klarifierat smör

Kärt barn har många namn, klarifierat, skirat, klarat smör är samma sak. Här lär vi dig mer!

Festligt

Laga langos

Goda och frasiga langos med olika toppings – både sött och salt.

Matskola

Filea apelsin

Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt.

Den ultimata nattmaten

Grillad vickning

Är grillkvällen är en succé, timmen sen och magen tom? Då är det dags för vickning!