Hemmagjord falafel

8
1
Hemmagjord falafel

Har du provat att göra hemmagjord falafel? Om inte är det hög tid! Kikärtsbollar med smak av persilja, koriander, purjolök och härliga kryddor friteras gyllene och krispiga med ett mjuk och grönt innanmäte. Servera med valfria tillbehör och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Hemmagjord falafel

Ingredienser

4 portioner
250 g torkade kikärtor
10 cm purjolök
50 g persiljestjälkar
50 g korianderstjälkar
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 skivad grön chili
1 tsk salt
3/4 msk malen koriander
3/4 msk malen spiskummin
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 dl vatten
ca 1 l olja (till fritering)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per falafel.

Gör så här

Tips

Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.
Gör dubbel sats falafelsmet och frys in hälften. Tina, forma och fritera nästa gång du vill ha nygjord falafel!

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Hanna

2022-05-18

Helt värdelöst! Allt bara löste upp sig vid kontakt med oljan. Slutade i en sörja på botten. Den smet som inte gått åt, fick gå o air fryer’n istället

Näringsvärde per portion

Energi 243 KJ / 58 kCal
Fett 3 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden