Äppelmunkar

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
2
Äppelmunkar

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade äppelmunkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är munkarna när de är nygjorda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmunkar

Ingredienser

ca 15 portioner
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l neutral olja (till fritering)
strösocker (att rulla i)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Louise, minkar ska helst springa fria och inte ligga i frysen även om du har lagt socker på dem

Cecilia

2023-09-22

Kan man frysa sockrade minkar

Louise

2021-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Donuts - grundrecept munkar
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmunkar
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsmunkar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Pepparkaksmunkar
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar med äppelfyllning och mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmos med picklat äpple
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga