Äppelmunkar

10
1
Äppelmunkar

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade munkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är äppelmunkarna när de är nygjorda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmunkar

Ingredienser

ca 15
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l neutral olja (till fritering)
strösocker (att rulla i)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Hemkokt Snabbt äppelmos att fylla munkarna med.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Louise

2021-04-30

Kan man frysa sockrade minkar

Näringsvärde per portion

Energi 1339 KJ / 320 kCal
Fett 13 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden