Äppelmunkar

Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Äppelmunkar

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade äppelmunkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är munkarna när de är nygjorda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmunkar

Ingredienser

ca 15 portioner
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l neutral olja (till fritering)
strösocker (att rulla i)

Gör så här

00:10:00
01:00:00
01:00:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat

Kommentarer

Louise, minkar ska helst springa fria och inte ligga i frysen även om du har lagt socker på dem

Cecilia

2023-09-22

Kan man frysa sockrade minkar

Louise

2021-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Donuts - grundrecept munkar
Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Hallonmunkar
Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pepparkaksmunkar
Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Svartvinbärsmunkar
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Saffransbullar med äppelfyllning och mandel
Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äppelmos med picklat äpple
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad