Äppelmunkar

6
0
Äppelmunkar

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade munkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är äppelmunkarna när de är nygjorda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmunkar

Ingredienser

ca 15
50 g
färsk jäst
2 dl
rumsvarm mjölk (3%)
8.5 dl
vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
0.75 tsk
salt
1
ägg
ca 2 dl
äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l
neutral olja (till fritering)
-
strösocker (att rulla i)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Hemkokt Snabbt äppelmos att fylla munkarna med.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1339 KJ / 320 kCal
Fett 13 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept