Äppelmunkar

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
2
Äppelmunkar

Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade munkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är äppelmunkarna när de är nygjorda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmunkar

Ingredienser

ca 15 portioner
50 g  färsk jäst
2 dl  rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl  vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g  rumsvarmt smör
1 dl  strösocker
3/4 tsk  salt
1   ägg
ca 2 dl  äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l  neutral olja (till fritering)
strösocker (att rulla i)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Hemkokt Snabbt äppelmos att fylla munkarna med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Louise, minkar ska helst springa fria och inte ligga i frysen även om du har lagt socker på dem

Cecilia

2023-09-22

Kan man frysa sockrade minkar

Louise

2021-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Hallonmunkar
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksmunkar
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar med äppelfyllning och mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmos med picklat äpple
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelpaj taco
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljmunkar
Betyg 4.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga