Äppelmunkar
Munkar är lite pyssligt att baka men åh så gott och festligt! De friterade äppelmunkarna rullas i socker och fylls med sötsyrligt hemgjort äppelmos – bättre än så blir det inte. Allra godast är munkarna när de är nygjorda.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
ca 15 portioner
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl äppelmos (se länk i tips för hemgjort mos)
ca 2 l neutral olja (till fritering)
strösocker (att rulla i)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
Louise, minkar ska helst springa fria och inte ligga i frysen även om du har lagt socker på dem
Cecilia
2023-09-22Kan man frysa sockrade minkar
Louise
2021-04-30