Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Avancerad

Churros

Ljuvligt spanskt bakverk som friteras och rullas i socker innan det äts. Doppa churron i smält choklad för extra lyx! Eller varför inte servera dem ihop med den söta kolakrämen dulce de leche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
  2. Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål.
  3. Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. 
  4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.
  5. Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.
  6. Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera 5-6 churros i taget tills gyllene. Vänd sida på dem då och då. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Rulla churros i socker. Servera genast, gärna med smält choklad.

För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett. Kontrollera innehållsförteckningen på chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkproetinfritt matfett.

Tips

Doppa i dulce de leche!

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker (+ extra att rulla dem i)
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
  • 3 st ägg
  • ca 1 1/2 l rapsolja till fritering
  • 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer