Ljuvligt spanskt bakverk som friteras och rullas i socker innan det äts. Doppa churron i smält choklad för extra lyx! Eller varför inte servera dem ihop med den söta kolakrämen dulce de leche.
Ingredienser
ca 20 st
1 1/2
dl
vatten
1 1/2
dl
mjölk (3 %)
125
g
smör
1
krm
salt
2
msk
strösocker
3 1/2
dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
3
st
ägg
ca 1 1/2
l
rapsolja till fritering
Till servering
strösocker (att rulla dem i)
200
g
smält mörk eller ljus choklad
ca 400
g
dulce de leche
Gör så här
För alla Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett. Kontrollera innehållsförteckningen på chokladen. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.
Vad tyckte du om receptet?
849
34 st
Kommentarer
Camilla
2022-05-12
Supergoda
Sara
2022-02-07
Vi gjorde dom glutenfria genom att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl. Det blev kanonbra! Luftiga, spröda jättegoda churros.
Kommentarer
Camilla
2022-05-12Supergoda
Sara
2022-02-07Vi gjorde dom glutenfria genom att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl. Det blev kanonbra! Luftiga, spröda jättegoda churros.
Marzena
2022-01-30Toppen bra !!!