Halloumifries | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumifries

Friterad halloumi, kanske något av det godaste man kan göra med den salta och goda osten. Servera halloumifriesen med majonnäs blandad med chilisåsen sriracha. Perfekt som tilltugg på festen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halloumifries: Skär halloumiost i stavar, rulla dem i mjöl. 
  2. Hetta upp oljan till 180°C i en kastrull med höga kanter. 
  3. Sänk försiktigt ned halloumin i oljan och fritera i omgångar tills de är gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper. 
  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs med sriracha och servera tillsammans med halloumifriesen.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Halloumifries
  • 2 st halloumiostar (à 200 g)
  • 1 dl vetemjöl (eller mandelmjöl för glutenfritt)
  • 1 l frityrolja
Srirachamajonnäs
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
Lägg till i inköpslistan