Hoppa till sidans innehåll

Laga en fin nyårsmiddag säger du? Laga en spektakulär kavalkad av tveksamma recept säger vi! Nu har vi gått djupare ner än vad vi någonsin gjort och hittat ett gäng receptbilder som får oss att tänka många tankar.

Elin Nordström

 • Inbakad älgpastej

  Nyårsaftons morgon och du vaknar upp med en enda tanke i huvudet - ÄLGPASTEJ SKA JAG HA! Ja det ska du, och det ska även dina gäster ha. Dessvärre kommer du att komma ihåg att "FAAAAAAAAASIKEN OCKSÅ, PASTEJEN SKA JU VILA ÖVER NATTEN". Du förstår, pastejer är oerhört känsliga varelser som behöver en god natts sömn innan de kan förtäras. Du bestämmer dig trots allt för att äta den ovilandes vilket kommer att få dina gäster att aldrig mer vilja äta ett enda mål mat hemma hos dig igen. Men som den lilla nyårsgalningen du är så skiter du fullständigt i det.

  - Inbakad älgpastej

  Spara

 • Bresaola med fikon och citruskräm

  Lika självklart som att du kommer att äta älgpastej till förrätt på nyår, lika självklart är det att du kommer att spetsa lite torkat oxkött med en istappsformad tandpetare och sedan trycka den full med chipstunna skivor fikon. Observera sedan hur dina gästers sista hopp i ögonen kommer att släckas som det fjärde ljuset i adventsljusstaken när de ser vilket schabrak till skapelse du har skapat.

  - Bresaola med fikon och citruskräm

  Spara

 • Nobissås

  Sås, KLART DU SKA HA SÅS TILL NYÅRSMIDDAGEN. Och inte vilken sås som helst, du ska ha sås med fingrar i. Hejdå 2020 och HALLOJ 2021.

  - Nobissås

  Spara

 • Poppers

  Inget nyår utan perfekt frilagda chilipoppers. Tittar man riktigt noga så ser det ut som att den ena poppern är ett inbakat sovande djur, och den andra, lite mer stöddiga ströbrödsinstallationen bara nonchalant lutar sig mot sin utmattade popperkompis.

  - Poppers

  Spara

 • Jack Rose

  Bjud också dina gäster på absolut ingenting i glasen. Den där Jack Rose må låta som en förförisk trubadur men är i själva verket planetens snålaste nyårsdrink.

  - Jack Rose

  Spara

 • Ost- och olivfyllda tomater

  Om du trodde att du lidit färdigt så trodde du fel. Nu ska det serveras svävande ost- och olivfyllda tomater. Dessa gör du genom att då fylla tomater med ost och oliver, sedan tar du fram ditt trollspö, säger de bevingade tomatorden, och VIPS så reser sig tomaterna som fenix ur elden och stannar svävandes ovanför brickan i exakt en och en halv timme. Vissa av dessa raringar brukar försöka fly men då är det bara att ta fram lassot. Finns inget roligare än att på småtimmarna jaga busiga cocktailtomater.

  - Ost- och olivfyllda tomater

  Spara

 • Petit chouer

  Det vi ser här är något som skulle kunna vara en arkitektstudents avgångsprojekt. Vad det ska föreställa? Det ser vem som helst att det är lutande tornet i pisa. Går att beskåda fram till 1 april.

  - Petit chouer

  Spara

 • Lax- & färskostterrin

  "Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt". Tack, vad gott.

  - Lax- & färskostterrin

  Spara