Inbakad älgpastej är ett riktigt smarrig men avancerat recept som du tillagar på bland annat älgfärs, fläskfärs, rimmat fläsk och färsk mejram. Den krämiga pastejen tillagas i ugnen och behöver sedan vila under natten innan den serveras i skivor.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2005
Rätten innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt gräddalternativ från Oatly eller Beneviva. Välj ister eller mjölkfritt margarin till degen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Roland
2021-04-29Det har nog blivit fel med 1½ msk salt i degen
Maj
2005-06-14Vid bakningen krymer färsen kraftigt och mellan deg och färdigräddad färs blir luftrummet så stort att det inte går att skära upp pastejen elegant. Jag har försökt att fylla tomrummet med portvinsgelé men luftspalten är för stor. Hur löser jag detta problem, jag vill ha samma vackra resultat som visas på bilden. Hans Ulfendahl
Ingrid
2005-04-17Jag skulle vilja ha receptet kompletterat med den inbakade filén också.