Inbakad älgpastej

Inbakad älgpastej är ett riktigt smarrig men avancerat recept som du tillagar på bland annat älgfärs, fläskfärs, rimmat fläsk och färsk mejram. Den krämiga pastejen tillagas i ugnen och behöver sedan vila under natten innan den serveras i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
10 portioner
400 g fläskfärs eller nötfärs
400 g älgfärs eller annan viltfärs
100 g rimmat fläsk
1 dl grovhackad färsk mejram eller oregano
2 msk torkad timjan
1 - 1 1/2 msk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
4 msk madeira eller portvin
2 msk konjak
2 ägg
ca 7 dl vispgrädde
240 g parmaskinka eller serranoskinka eller tunna späckskivor (max 1 mm)
1 dl pistagenötter (hela och skalade)
äggula + vatten
Deg
8 dl vetemjöl
75 g flytande margarin eller smör/olja
1 ägg
1 tsk salt
2 dl vatten
1 1/2 msk salt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 10 portioner.
01:00:00
00:20:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g
Kommentarer
Det har nog blivit fel med 1½ msk salt i degen
Roland
2021-04-29Vid bakningen krymer färsen kraftigt och mellan deg och färdigräddad färs blir luftrummet så stort att det inte går att skära upp pastejen elegant. Jag har försökt att fylla tomrummet med portvinsgelé men luftspalten är för stor. Hur löser jag detta problem, jag vill ha samma vackra resultat som visas på bilden. Hans Ulfendahl
Maj
2005-06-14Jag skulle vilja ha receptet kompletterat med den inbakade filén också.
Ingrid
2005-04-17