Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Petit chouer

Vill du vässa dina baktalanger och imponera på dina vänner? Då ska du bjuda dem på dessa magnifika petit chouer fyllda med krämig citronfromage och toppade med ljuvlig smält choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel.
  3. Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kanter. Ta från värmen och låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg.
  4. Klicka ut smeten till runda bollar på 4 bakpappersklädda plåtar (för 15 port). Gör 2 olika storlekar, 1/2 och 1 msk stora. Gör en storlek per plåt så det går att anpassa gräddningstiden.
  5. Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 20 minuter för de små och ca 25 minuter för de stora. Sänk till 200°C när 10 minuter av gräddningstiden återstår. Öppna inte ugnen under gräddningen.
  6. Stick ett hål med en vass kniv i sidan av varje petit chou så att ångan kan pysa ut. Låt svalna helt på galler. Lägg dem i en påse och förvara i rumstemperatur tills de ska fyllas nästa dag.
  7. Fyllning: Gör citronfromagen med mjölken enligt förpackningen. Blanda med limeskalet. Ställ kallt.
  8. Samma dag som festen: Fyll en spritspåse med fromagen. Fyll hålet på varje petit chou med fromage. Ställ dem kallt fram till monteringen.
  9. Montering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa nedre kanten av struten i choklad och ställ den på ett serveringsfat.
  10. Doppa undersidan på en stor petit chou i chokladen, stryk av lite av chokladen. Ställ den genast på fatet intill struten. Upprepa med resten av de stora petit chouerna och bygg uppåt, till cirka hälften på struten.
  11. Ställ in i kylen ca 10 minuter så att chokladen stelnar något. Upprepa med de små petit chouerna. Ställ in i kylen 10 minuter.
  12. Ta ut och låt stå framme till servering. Pudra över florsocker. Garnera gärna med smält choklad, citronmeliss och hallon.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 15
Petit chouer
  • 5 dl vatten
  • 200 g smör
  • 3,8 dl vetemjöl
  • 6 ägg
Fyllning
  • 3 paket mix för citronfromage (à 70 g)
  • 7 1/2 dl mjölk
  • finrivet skal av 2 lime
För montering
  • ca 300 g mörk choklad
  • 1 pappstrut täckt med aluminiumfolie (10 cm i diameter och 20 cm hög). Det går även att göra en strut av tjockare papper
  • florsocker att pudra med
  • ev citronmeliss och färska hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan