Lax- & färskostterrin

14
7
Lax- & färskostterrin

Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Lax- & färskostterrin

Ingredienser

10 portioner
200 g rökt lax
4 gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g färskost
juicen av 1/2 citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (Innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Efva

2013-12-02

Blivit en klassiker hos oss och vi söker receptet varje år. Tack för att receptet finns utbildat :-)

Marianne

2012-01-29

Jättegott som förrätt med ruccolasallad, några körsbärstomater och en liten brödbit till.

Jens

2009-12-23

I texten i pkt 3 står det att man skall smälta gelatinet i citronjuice. Hur mycket? står ej i receptet, någon som vet?