Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lax- & färskostterrin

Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka laxen fint.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Vispa crème fraiche och ost så att det börjar bli hårt. Smält gelatinet i citronjuicen i ett vattenbad.
  4. Blanda ner lax och gelatin i ostblandningen. Häll upp i en plastad terrinform eller i en sockerkaksform vars insida täckts med plastfilm. Ställ kallt över natten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (Innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g rökt lax
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • juicen av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?