Lax- & färskostterrin

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
7
Lax- & färskostterrin

Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Lax- & färskostterrin

Ingredienser

10 portioner
200 g  rökt lax
4   gelatinblad
2 dl  crème fraiche
200 g  färskost
juicen av 1/2   citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (Innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Blivit en klassiker hos oss och vi söker receptet varje år. Tack för att receptet finns utbildat :-)

Efva

2013-12-02

Jättegott som förrätt med ruccolasallad, några körsbärstomater och en liten brödbit till.

Marianne

2012-01-29

I texten i pkt 3 står det att man skall smälta gelatinet i citronjuice. Hur mycket? står ej i receptet, någon som vet?

Jens

2009-12-23

Testa liknande recept

Laxmousse i småformar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxrullar med wasabi sesame
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakscheesecake
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maki med rökt lax
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga