Lax- & färskostterrin

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Lax- & färskostterrin

Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Lax- & färskostterrin

Ingredienser

10 portioner
200 g rökt lax
4 gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g färskost
juicen av 1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat

Kommentarer

Blivit en klassiker hos oss och vi söker receptet varje år. Tack för att receptet finns utbildat :-)

Efva

2013-12-02

Jättegott som förrätt med ruccolasallad, några körsbärstomater och en liten brödbit till.

Marianne

2012-01-29

I texten i pkt 3 står det att man skall smälta gelatinet i citronjuice. Hur mycket? står ej i receptet, någon som vet?

Jens

2009-12-23

Testa liknande recept

Laxmousse i småformar
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxrullar med wasabi sesame
Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkakscheesecake
Betyg 2.9 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad