Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (Innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efva
2013-12-02Blivit en klassiker hos oss och vi söker receptet varje år. Tack för att receptet finns utbildat :-)
Marianne
2012-01-29Jättegott som förrätt med ruccolasallad, några körsbärstomater och en liten brödbit till.
Jens
2009-12-23I texten i pkt 3 står det att man skall smälta gelatinet i citronjuice. Hur mycket? står ej i receptet, någon som vet?