Lax- & färskostterrin
Lax- och färskostterrin är utmärkt att servera som förrätt men kan även förgylla ditt julbord. Den mumsiga terrinen innehåller läckra bitar av rökt lax som sveps in i en krämig röra av philadelphiaost och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
200 g rökt lax
4 gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g färskost
juicen av 1/2 citron
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (Innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blivit en klassiker hos oss och vi söker receptet varje år. Tack för att receptet finns utbildat :-)
Efva
2013-12-02Jättegott som förrätt med ruccolasallad, några körsbärstomater och en liten brödbit till.
Marianne
2012-01-29I texten i pkt 3 står det att man skall smälta gelatinet i citronjuice. Hur mycket? står ej i receptet, någon som vet?
Jens
2009-12-23