Nobissås
Nobissås är en utsökt sås med mycket smak, som ofta avnjuts tillsammans med kött. Du gör den på ägg, rödvinsvinäger, dijonsenap, olja, schalottenlök, gräslök, vitlök och lite kryddor. En klassiker som de flesta gillar!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
6 portioner
2 ägg
1 tsk salt
2 - 2 1/3 krm nymalen vitpeppar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad schalottenlök eller purjolök
1/2 tsk finhackad vitlök
1 tsk dijonsenap
4 dl olja
2 msk finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra
Elsa-britt
2016-05-03Lite mycket av lök, jag tror 1 msk scharlottenlök och 1 msk finskuren gräslök räcker
Helena
2006-03-31Det står inte hur ´mycket vinäger det ska vara i receptet.....
Annika
2005-05-22