Nobissås

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
3
Nobissås

Nobissås är en utsökt sås med mycket smak, som ofta avnjuts tillsammans med kött. Du gör den på ägg, rödvinsvinäger, dijonsenap, olja, schalottenlök, gräslök, vitlök och lite kryddor. En klassiker som de flesta gillar!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Nobissås

Ingredienser

6 portioner
2   ägg
1 tsk  salt
2 - 2 1/3 krm  nymalen vitpeppar
2 msk  rödvinsvinäger
2 msk  finhackad schalottenlök eller purjolök
1/2 tsk  finhackad vitlök
1 tsk  dijonsenap
4 dl  olja
2 msk  finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Bra

Elsa-britt

2016-05-03

Lite mycket av lök, jag tror 1 msk scharlottenlök och 1 msk finskuren gräslök räcker

Helena

2006-03-31

Det står inte hur ´mycket vinäger det ska vara i receptet.....

Annika

2005-05-22

Testa liknande recept

Ostron mignonette
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad filé med äppelsallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med sås och tillbehör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Macaron med hasselnötskräm
Betyg 3.3 av 5.
110 personer har röstat
Under 60 min att tillaga