Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Nobissås

Nobissås är en utsökt sås med mycket smak, som ofta avnjuts tillsammans med kött. Du gör den på ägg, rödvinsvinäger, dijonsenap, olja, schalottenlök, gräslök, vitlök och lite kryddor. En klassiker som de flesta gillar!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten i ca 2 minuter. Kyl snabbt av dem i kallt vatten.
  2. Blanda salt, peppar, vinäger, scharlottenlök, vitlök och senap i en skål.
  3. Knäck äggen, skrapa ut hela innehållet och vispa ihop med de övriga ingredienserna.
  4. Tillsätt oljan lite i taget, under vispning. Avsluta såsen genom att blanda den i den finskurna gräslöken. Smaka ev av med mer salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjökprotein.
Gör äggfri: ersätt nobissåsen med t ex smaksatt eller naturell crème fraiche.

Tips

Förbered:
Kan göras ett par dagar i förväg. Förvaras täckt i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 1/3 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk finhackad schalottenlök eller purjolök
  • 1/2 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 dl olja
  • 2 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?