Nobissås

8
3
Nobissås

Nobissås är en utsökt sås med mycket smak, som ofta avnjuts tillsammans med kött. Du gör den på ägg, rödvinsvinäger, dijonsenap, olja, schalottenlök, gräslök, vitlök och lite kryddor. En klassiker som de flesta gillar!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Nobissås

Ingredienser

6 portioner
2 ägg
1 tsk salt
2 - 2 1/3 krm nymalen vitpeppar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad schalottenlök eller purjolök
1/2 tsk finhackad vitlök
1 tsk dijonsenap
4 dl olja
2 msk finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjökprotein.
Gör äggfri: ersätt nobissåsen med t ex smaksatt eller naturell crème fraiche.

Gör så här

Tips

Förbered:
Kan göras ett par dagar i förväg. Förvaras täckt i kylskåpet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Elsa-britt

2016-05-03

Bra

Helena

2006-03-31

Lite mycket av lök, jag tror 1 msk scharlottenlök och 1 msk finskuren gräslök räcker

Annika

2005-05-22

Det står inte hur ´mycket vinäger det ska vara i receptet.....