Ost- och olivfyllda tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ost- och olivfyllda tomater

Saknar du förslag på plockmat till buffén, snacks eller mingelmat? Här är ett recept på körsbärstomater med fyllning av chèvre, ricottaost och oliver som är enkelt men otroligt gott. Krämig ost, söta tomater och oliver med sälta, behövs det mer?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av ett "lock" av körsbärstomater. Gröp ut kärnhuset med ett kuljärn (helst) eller en liten kaffesked.
  2. Ställ tomaterna upp och ned på ett papper att rinna av.
  3. Gaffelblanda getost (chèvre) med ricottaost. Finhacka gröna paprikafyllda oliver. Blanda med osten.
  4. Fyll en spritspåse med blandningen. Spritsa blandningen i tomaterna. Ställ dem svalt.

Tips

Enklare än det kan verka, speciellt om man har ett litet kuljärn, och spritspåse.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 30 körsbärstomater (30 tomater motsvarar 2 askar à 250 g)
  • 100 g chèvre (getost)
  • 100 g ricottaost
  • 30 gröna paprikafyllda oliver
Lägg till i inköpslistan