Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bresaola med fikon och citruskräm

Bresaola med fikon och citruskräm är en perfekt förrätt med smak av Italien. Klicka lite kräm av mascarponeost och citronskal på det lufttorkade nötlåret innan du lägger på fikon och basilikablad. Rulla ihop och droppa gärna över lite olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kräm: Blanda mascarponeost med skalet av citronen. Smaka av med salt. 
  2. Dela fikonen i 6 klyftor vardera. Dela skivorna av bresaola på längden.
  3. Klicka lite citruskräm på bresaolan, lägg på en bit fikon och ett basilikablad. Mal lite svartpeppar och strö på lite flingsalt. Rulla ihop och fäst med en sticka. Droppa ev över lite olivolja.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 fikon
  • 6 skivor bresaola
  • 12 basilikablad
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • ev lite olivolja
Citruskräm
  • 1/2 dl mascarponeost
  • skal av 1 citron
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 114 kJ / 27 kCal
Läs mer om näringsvärden