Bresaola med fikon och citruskräm

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
1
Bresaola med fikon och citruskräm

Bresaola med fikon och citruskräm är en perfekt förrätt med smak av Italien. Klicka lite kräm av mascarponeost och citronskal på det lufttorkade nötlåret innan du lägger på fikon och basilikablad. Rulla ihop och droppa gärna över lite olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Bresaola med fikon och citruskräm

Ingredienser

12 portioner
2   fikon
6   skivor bresaola
12   basilikablad
flingsalt
svartpeppar
lite olivolja

Citruskräm

1/2 dl  mascarponeost
skal av 1   citron
1 krm  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Jag använde torkade fikon i brist på fina färska, och det blev alldeles utmärkt det också.

Monika

2010-12-26

Näringsvärde per portion

Energi114 KJ / 27 kCal

Testa liknande recept

Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med saffransmascarpone
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mascarpone- och basilikafyllda tomater
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga