Få saker känns så lyxigt som tryffel. Prova något av våra recept där tryffelsmaken får träda fram.

Tryffel är benämningen på olika svamparter som växer under jorden och har länge varit en riktigt lyxig delikatess! Med tryffelolja, det vill säga olja smaksatt med tryffelarom, kan du sätta smak på allt från soppa till risotto utan att det kostar skjortan.

 • Svamppasta med coppa

  Svamppasta med coppa

  En snabblagad och krämig svamppasta gjord på kastanjechampinjoner och tryffelcréme. Härligt gröna ärtor blandas tillsammans med pastan, coppa och krispig mangold. Strö gärna lite solrosfrön över innan servering.

  - Svamppasta med coppa

  Spara

 • Sommarsparris med tryffelsmör

  Sommarsparris med tryffelsmör

  Bor du inte granne med en gotländsk tryffeljägare? Tryffelolja på flaska är ett finfint alternativ som ger smöret en djup smak. Nykokt sparris plus det härliga tryffelsmöret är lika med äkta kärlek. Lyxigt tillbehör till grillat kött.

  - Sommarsparris med tryffelsmör

  Spara

 • Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

  Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

  Pilgrimsmusslor kan vara bland det godaste som finns. Och inte blir de sämre av att serveras med en härligt krämig blomkålspuré och smaksätts med vit tryffelolja. Så om du funderar över vad du ska servera till förrätt vågar vi nästan lova att det här är ett säkert kort, dessutom är det en laktosfri förrätt som passar alla magar.

  - Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

  Spara

 • Potatis- och selleripuré med tryffel

  Potatis- och selleripuré med tryffel

  När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.

  - Potatis- och selleripuré med tryffel

  Spara

 • Lyxig, snabblagad pizza med mozzarella, pesto, tryffelsalami och sparris

  Lyxig, snabblagad pizza med mozzarella, pesto, tryffelsalami och sparris

  En ljuvligt god och medelhavsinspirerad pestopizza med mozzarella och grillad sparris som toppas med väldoftande tryffelsalami. Garnera den gräddade pizzan med krispig mandel och servera som en lyxig, snabblagad vardagsrätt eller som små snittar på en bjudning.

  - Lyxig, snabblagad pizza med mozzarella, pesto, tryffelsalami och sparris

  Spara

 • Tryffelrisotto med hummerte

  Tryffelrisotto med hummerte

  Tryffel, hummer och risotto går ihop som hand i handske. Färsk tryffel är få förunnat, så här har vi gjort en variant med champinjoner som får marinera i tryffelolja. Att göra ett "te" som hummerskalen får dra i är senaste kockmode. Lyxig förrätt på nyår eller som en del av vilken festmeny som helst.

  - Tryffelrisotto med hummerte

  Spara

 • Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

  Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

  Rotfrukter är ljuvliga, krispiga, söta och färggranna. Den här salladen på rödbetor, med en härligt krämig dressing med smetana, créme fraiche och olivolja, får en gudomligt fyllig och lyxig smak genom att tillsätta tryffelolja.

  - Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

  Spara