Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

Rotfrukter är ljuvliga, krispiga, söta och färggranna. Den här salladen på rödbetor, med en härligt krämig dressing med smetana, créme fraiche och olivolja, får en gudomligt fyllig och lyxig smak genom att tillsätta tryffelolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten med skalet kvar. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i klyftor.
  2. Rör ihop smetana, tryffelolja och honung. Krydda med salt och peppar. Servera krämen till rödbetorna. Garnera ev med timjan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana/crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 rödbetor (4-6 motsvarar ca 500 g)
  • 2 dl smetana eller créme fraiche
  • 2 msk olivolja smaksatt med tryffelarom
  • 2 msk honung
  • ev timjankvistar till garnering
  • 3 krm salt och svartpeppar
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?