Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

Rotfrukter är ljuvliga, krispiga, söta och färggranna. Den här salladen på rödbetor, med en härligt krämig dressing med smetana, créme fraiche och olivolja, får en gudomligt fyllig och lyxig smak genom att tillsätta tryffelolja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm

Ingredienser

6 portioner
4 - 6   rödbetor (4-6 motsvarar ca 500 g)
2 dl  smetana eller créme fraiche
2 msk  olivolja smaksatt med tryffelarom
2 msk  honung
timjankvistar till garnering
3 krm  salt och svartpeppar
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana/crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatistorn med höstkänsla
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Supersnabb rödbetssallad
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga