Svamppasta med coppa
En snabblagad och krämig svamppasta gjord på kastanjechampinjoner och tryffelcréme. Härligt gröna ärtor blandas tillsammans med pastan, coppa och krispig mangold. Strö gärna lite solrosfrön över innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g kastanjechampinjoner
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 burk crème av svamp med tryffel (à 130 g)
1 dl mjölk
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 förp, små gröna ärtor (à 250 g)
3 förp, coppa (italiensk chark)
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater611 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte jättebra pga tryffeln tog över smaken totalt. Doften och smaken satte sig överallt kändes det som.
Solveig
2017-11-04