Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppasta med coppa

En snabblagad och krämig svamppasta gjord på kastanjechampinjoner och tryffelcréme. Härligt gröna ärtor blandas tillsammans med pastan, coppa och krispig mangold. Strö gärna lite solrosfrön över innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i grädde, svampkräm och mjölk. Låt sjuda ett par minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med pastan när det återstår ca 2 minuter.
  3. Blanda såsen med den nykokta pastan.
  4. Servera pastan med coppa och mangold.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Toppa gärna pastan med lite solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 burk crème av svamp med tryffel (à 130 g)
  • 1 dl mjölk
  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1/2 förp, små gröna ärter (à 250 g)
  • 3 förp, coppa (italiensk chark)
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2572 kJ / 615 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept