Svamppasta med coppa

11
1 Klimatsmart
Svamppasta med coppa

En snabblagad och krämig svamppasta gjord på kastanjechampinjoner och tryffelcréme. Härligt gröna ärtor blandas tillsammans med pastan, coppa och krispig mangold. Strö gärna lite solrosfrön över innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Svamppasta med coppa

Ingredienser

4 portioner
250 g
kastanjechampinjoner
1
rödlök
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
1 1/2 dl
vispgrädde
1
burk crème av svamp med tryffel (à 130 g)
1 dl
mjölk
4
port pasta (gärna fusilli)
1/2
förp, små gröna ärtor (à 250 g)
3
förp, coppa (italiensk chark)
65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Toppa gärna pastan med lite solroskärnor.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Solveig

2017-11-04

Inte jättebra pga tryffeln tog över smaken totalt. Doften och smaken satte sig överallt kändes det som.

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 611 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept