Tryffelrisotto med hummerte
Tryffel, hummer och risotto går ihop som hand i handske. Färsk tryffel är få förunnat, så här har vi gjort en variant med champinjoner som får marinera i tryffelolja. Att göra ett "te" som hummerskalen får dra i är senaste kockmode. Lyxig förrätt på nyår eller som en del av vilken festmeny som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
4 portioner
Tryffelrisotto
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
4 små champinjoner
3 msk vit tryffelolja
2 schalottenlökar
4 dl arborioris
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
4 msk rumsvarmt smör
100 g finriven parmesan
salt
peppar
Hummerte
1 kokt hummer (à ca 450 g)
1 silverlök
1/2 liten morot
50 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 1/2 dl torrt vitt vin
ev 1 msk konjak
salt
peppar
4 kvistar färsk timjan
1 stjärnanis
strimlat skal av 1 citron
Till garnering
finrivet citronskal
hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott!!
Maria
2021-12-29Gud så gott! Hur det receptet bara har tre stjärnor är en gåta för mig. Folk begriper sig helt enkelt inte på god mat.
Stefan
2020-04-18