Tryffelrisotto med hummerte

Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
2
Tryffelrisotto med hummerte

Tryffel, hummer och risotto går ihop som hand i handske. Färsk tryffel är få förunnat, så här har vi gjort en variant med champinjoner som får marinera i tryffelolja. Att göra ett "te" som hummerskalen får dra i är senaste kockmode. Lyxig förrätt på nyår eller som en del av vilken festmeny som helst.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Tryffelrisotto med hummerte

Ingredienser

4 portioner

Tryffelrisotto

3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
4 små champinjoner
3 msk vit tryffelolja
2 schalottenlökar
4 dl arborioris
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
4 msk rumsvarmt smör
100 g finriven parmesan
salt
peppar

Hummerte

1 kokt hummer (à ca 450 g)
1 silverlök
1/2 liten morot
50 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 1/2 dl torrt vitt vin
ev 1 msk konjak
salt
peppar
4 kvistar färsk timjan
1 stjärnanis
strimlat skal av 1 citron

Till garnering

finrivet citronskal
hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott!!

Maria

2021-12-29

Gud så gott! Hur det receptet bara har tre stjärnor är en gåta för mig. Folk begriper sig helt enkelt inte på god mat.

Stefan

2020-04-18

Testa liknande recept

Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummersallad med mango och parmesansås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga