Recept på överbliven julmat
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.
Vill du ha en fräsch avslutning på måltiden? Gör en efterrätt med citrusfrukt! I dessa sötsyrliga recept hittar du citron, apelsin, lime, grapefrukt och clementin som får plats även i magar som känns mätta.
Tips: Inspireras av fler recept på efterrätt!
Här har vi samlat goda och fräscha recept med citrus som är perfekta att bjuda på efter middagen.
Key lime pie är dessertpajen där kondenserad mjölk, äggulor och lime utgör en krämig och syrlig fyllning som tar plats på en botten av digestivekex. Här har vi gjort pajen i miniformat för perfekta munsbitar.
Den omåttligt populära efterrätten pannacotta är både enkel och god! Här smaksätts den med grapefrukt och serveras med filéer av grapefrukt, vispad vaniljgrädde och hackade pistagenötter. Addera lite röd karamellfärg om du vill ha en rosa pannacotta!
Den italienska efterrätten semifreddo är en variant på glass med vispad grädde och en konsistens av fryst mousse. Smaksätt semifreddon med apelsin och apelsinlikör och toppa med riven mörk choklad för en efterrätt som för tankarna till romerska bågar.
Retrodesserten gino där frukt toppad med vit choklad gratineras i ugnen är en riktig klassiker. Här har vi uppdaterat desserten med syrliga citrusfrukter som gifter sig utmärkt med den söta, vita chokladen. Servera varm med en kula vaniljglass.
Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
Uppfriskande smaker! Frozen yoghurt är en läskande variant av glass som du enkelt rör ihop utan glassmaskin. Här har yoghurtglassen fått sällskap av smakkombinationen syrlig citron och vanilj.
Bjud på dessa härliga tryfflar med smak av apelsin och låt dem gissa den hemliga ingrediensen. De kommer bli förvånade över att kokta svarta bönor utgör basen! Vill du ha något mer traditionellt så prova vårt recept på Tryffel med havssalt.
En färgglad citrussallad lyser upp i vintermörkret och ger ett fint tillskott till vitaminförrådet. Välj bland dina citrusfavoriter och toppa fruktsalladen med myntablad och lite chiafrön. Med yoghurt blir citrussalladen en pigg start på dagen eller servera som lyxigt mellanmål.
En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos blir rågott till fikat eller efterrätt. Garnera med clementinfiléer, färska hallon och mynta till en snygg dessert som bums äts upp till sista smula.
På jakt efter en nyttig efterrätt som är riktigt god? Sluta leta! Den här blodgrapesalladen med pistagekross, torkade aprikoser och vit choklad är söt, fräsch och fruktig på samma gång. Serveras med honungslen turkisk yoghurt.
Baka en syrlig citroncheesecake som toppas med lemon curd. Botten gör du på bondkakor som är lite knäckiga i smaken. Den här frysta cheesecaken med citron är lika god till fika som till efterrätt.
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.
Skippa pizzan och prova smarriga recept med det trendiga italienska brödet pinsa.