Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsparris med tryffelsmör

Bor du inte granne med en gotländsk tryffeljägare? Tryffelolja på flaska är ett finfint alternativ som ger smöret en djup smak. Nykokt sparris plus det härliga tryffelsmöret är lika med äkta kärlek. Lyxigt tillbehör till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa smör och tryffelolja luftigt med en elvisp. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk, men med lite tuggmotstånd kvar, i en kastrull med lättsaltat vatten. 
  3. Häll av och lägg upp sparrisen på ett fat. Servera med tryffelsmöret.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 642 kJ / 154 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept