Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

56
0
Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

Pilgrimsmusslor kan vara bland det godaste som finns. Och inte blir de sämre av att serveras med en härligt krämig blomkålspuré och smaksätts med vit tryffelolja. Så om du funderar över vad du ska servera till förrätt vågar vi nästan lova att det här är ett säkert kort, dessutom är det en laktosfri förrätt som passar alla magar.

Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel

Ingredienser

4 portioner

Blomkålssås

1/4 blomkålshuvud (ej skaftet)
2 dl laktosfri vispgrädde
1/2 dl vitt vin
1 tsk grönsaksfond
1 dl laktosfri crème fraiche
salt och peppar

Pilgrimsmusslor

8 medelstora pilgrimsmusslor
vit tryffelolja (att ringla över)

Till garnering

vattenkrasse
cayennepeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här


Recept och bild från Valio.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 989 KJ / 236 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden