Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och selleripuré med tryffel

När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och rotselleri. Skär i mindre bitar.
  2. Koka potatis och rotselleri mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
  3. Koka upp grädde, mjölk och smör i en kastrull. Häll gräddmjölken över potatisen och rotsellerin i kastrullen.
  4. Mosa till en puré med en ballongvisp. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Purén går att förbereda i god tid innan festen och sedan värmas försiktigt i en kastrull.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g potatis (mjölig sort)
  • 300 g rotselleri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk (3%)
  • 50 g smör
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • malen peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1116 kJ / 267 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept