Potatis- och selleripuré med tryffel

25
0 Klimatsmart
Potatis- och selleripuré med tryffel

När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Potatis- och selleripuré med tryffel

Ingredienser

6 portioner
800 g
potatis (mjölig sort)
300 g
rotselleri
1 dl
vispgrädde
1/2 dl
mjölk (3%)
50 g
smör
1 msk
tryffelolja
-
salt
-
malen peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Purén går att förbereda i god tid innan festen och sedan värmas försiktigt i en kastrull.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1116 KJ / 267 kCal
Fett 16 g
Salt 1.34 g
Kolhydrater 25 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept