Potatis- och selleripuré med tryffel
När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
800 g potatis (mjölig sort)
300 g rotselleri
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
50 g smör
1 msk tryffelolja
salt
malen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1116 KJ / 267 kCal
Fett16 g
Salt1.34 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer