Potatis- och selleripuré med tryffel

Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
0Klimatsmart
Potatis- och selleripuré med tryffel

När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Potatis- och selleripuré med tryffel

Ingredienser

6 portioner
800 g  potatis (mjölig sort)
300 g  rotselleri
1 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk (3%)
50 g  smör
1 msk  tryffelolja
salt
malen peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Purén går att förbereda i god tid innan festen och sedan värmas försiktigt i en kastrull.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1116 KJ / 267 kCal
Fett16 g
Salt1.34 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Selleripuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotselleripuré
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Selleripuré med philadelpia och örter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filéspett med selleripuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga