Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lyxig, snabblagad pizza med mozzarella, pesto, tryffelsalami och sparris

En ljuvligt god och medelhavsinspirerad pestopizza med mozzarella och grillad sparris som toppas med väldoftande tryffelsalami. Garnera den gräddade pizzan med krispig mandel och servera som en lyxig, snabblagad vardagsrätt eller som små snittar på en bjudning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 pizza portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär bort ca 1 cm av botten på sparrisen. Skala dem om de är tjocka. 
  3. Vänd sparrisen i oljan. Krydda med peppar.
  4. Hacka mandeln grovt.
  5. Lägg sparrisen på pizzan och grädda den ca 8 minuter.
  6. Vid servering toppa pizzan med mandel och salami.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i peston på pizzan. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston). Tillsätt ev en pesto utan parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 1 pizza
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • ca 10 mandlar med havssalt
  • 1 färsk pizza med pesto och mozzarella (à ca 500 g)
  • 8 skivor tryffelsalami
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7345 kJ / 1731 kCal