Hoppa till sidans innehåll

Är det du som står vid grillen och fixar en härlig biff eller kycklingfilé med snygga grillränder medan partnern står vid spisen och håller koll på potatisen? Och ni ropar till varandra för att tajma middagens olika delar? Ta steget i år och tillaga allt på grillen – dela glöden!

Leena Mägi

Varför springa in och ut för att fixa med tillbehören? En grillform, grillwok, gjutjärnspanna eller vanlig kastrull är allt du behöver för att förvandla grillen till ett helt kök. Kolla bara så att även handtaget tål värme. Puttra såsen, stek grönsaker, gör risotto vid sidan av köttet eller fisken.

Har du en klotgrill kan du till och med baka bröd på grillen. Avsluta måltiden med grillad frukt.

Stengrilla pizzan

Gillar du den där spröd- och krispigheten hos en stenugnsbakad pizza? Med en pizzasten till grillen kommer du så nära det går utan att riva ut halva köket. Använder du kolgrill så är ett tips att lägga briketterna i en ring längs kanterna. När grillen är redo, lägg på stenen och låt den bli ordentligt varm. Efter ungefär 10 minuter är det dags! Placera bakplattan med pizzan på stenen och grädda under lock. När den släpper från plattan – ropa ”buon appetito”!

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer