Vi tipsar!

Smarta grillredskap

Dubbla spett, formar och halster. Här tipsar vi om smarta grillredskap som gör det lätt att grilla. Glöm snurrande champinjoner och zucchiniskivor som hamnar i glöden.
Tips! Recept med med grönsaker på grillen.

Lätt att grilla med rätt grillredskap

Bli en grillmästare med dessa smarta grillredskap. Framförallt blir det enkelt att grilla grönsaker och fisk som ibland kan vara lite lurigt. Lycka till! 

 1. 1. Grillkorg med avtagbart handtag

  1. Grillkorg med avtagbart handtag

  Ett mångsidigt grillverktyg i rostfritt stål som passar till det mesta – grönsaker, kyckling, köttbitar och stekar och minimerar risken för att bränna det du grillar. Hålen i botten och sidorna gör att vätskan förångas och tack vare de höga sidorna får allt gott om plats. Även toppen för varmhållning om du grillat i omgångar. Handtaget är avtagbart, smart, eller hur?

 2. 2. Planka

  2. Planka

  Funkar för all typ av mat och ger ett saftigt resultat med lätt röksmak. Blötlägg grillplankan i ca 1 timme innan användning. Lägg plankan på grillgallret med det du ska grilla mitt på plankan. Grilla med locket på för maximal smakupplevelse och värmefördelning. Tips: Servera direkt från plankan!

 3. 3. Dubbelt grillspett

  3. Dubbelt grillspett

  Det här dubbla grillspettet är ett måste för dig som grillar mycket grönsaker. Tack vare de dubbla spetten sitter grönsakerna fast ordentligt och de rullar inte heller runt och bara grillas på ena sidan – du vet hur det kan bli med bara ett spett.

 4. 4. Fiskhalster

  4. Fiskhalster

  Grillhalster för fisk är format för att grilla hela fiskar – tänk en nyuppdragen abborre. Men du kan så klart stoppa annat än fisk i det. Har du testat att grilla halloumi i fiskhalster? Vi kan avslöja att det funkar finfint.

 5. 5. Flexhalster

  5. Flexhalster

  Det här smarta flexibla grillhalstret med töjbara öglor håller det mesta på plats. Tänk dig råvaror som inte häger ihop, som skivor av vitkål. Eller till godsaker med oregelbunden form som champinjoner eller majskolvar.
  Perfekt för att grilla fisk, majs, filé, kotletter, frukt, grönsaker och bröd. Handtagen/stödbenen i sidorna gör halstret enkelt att vända.

 6. 6. Grillspett med avputtare

  6. Grillspett med avputtare

  Är detta det bästa sedan skivat bröd? Ett platt grillspett som håller maten säkert på plats och gör vändningen mycket enklare. Dessutom med en smart avputtare som gör det enkelt att få maten från spett till tallrik - underlättar otroligt när maten ska serveras. Ingen mer flygande mat! 

 7. 7. Grillpanna

  7. Grillpanna

  Med en gillform kan du enkelt flytta maten från direkt till indirekt grillning och du minimerar risken för att bränna grönsaker och andra råvaror. Tack vare hål i botten och sidorna, så förångas vätskan och du får ett härligt grillresultat. Tänk på att det tar längre tid att grilla i form än direkt på galler. För bästa resultat, förvärm formen i 10 minuter innan maten läggs på.

 8. 8. Serveringskorgar för pommes

  8. Serveringskorgar för pommes

  Servera snyggt som på restaurang i de här snygga korgarna av metall. Pommes så klart, men de funkar också bra för grönsaksstavar. När du inte använder dem, staplar du dem enkelt i varandra för att spara plats.

 9. 9. Sliderspress /Hamburgerpress mini

  9. Sliderspress /Hamburgerpress mini

  Minihamburgare – sliders – fixar du lätt med den här smarta hamburgerpressen som pressar tre åt gången. Snabbt och enkelt! Sliders är perfekt för buffén eller så kan du äta flera burgare med olika toppings!

 10. 10. Saltsten

  10. Saltsten

  När du grillar saltsten lyfts råvarornas naturliga smaker fram och ger en fin saltbalans. Placera den på grillen med låg temperatur och lägg på locket. När den är tillräckligt varm kan du lägga på det du önskar grilla; kött, fågel, fisk, grönsaker eller frukt – bara du sätter gränserna!

Eldningsförbud

Innan du grillar...

Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
 

Artiklar (463)

Rätt redskap!

Grilla i halster

Rädda grillfesten och använd ett halster som håller fisken på plats!

Matskola

Grilla hamburgare

Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.

Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.