Pizza på grillen? Javisst, med en pizzasten får du samma resultat som när du bakar i en stenugn! Brödet får en spröd botten och luftig konsistens. Och självklart fungerar pizzastenen lika bra på grillen som i vanliga ugnen, både till pizzan och brödbaket.
Tips! Så här kan du grilla
pizza utan pizzasten
Kavla ut pizzadegen på plåten i rostfritt stål. Vill du ta en genväg så passar degen i de flesta färdiga pizzakit alldeles perfekt på den rektangulära pizzastenen. Smidigt, eller hur?
Lägg på allt smarrigt du gillar på din pizza. Är ni två som ska dela? Toppen, toppa en halva var med favvoingredienserna. Alla blir nöjda!
Pizza ska gräddas ganska varmt, gäller både i ugn som på grill. Kolla att grillen nått en temperatur på 200-220 grader innan det är dags att grädda pizzan.
Stenen har du värmt upp på grillgallret medan du monterat din pizza. Innan du använder stenen första gången lägger du in den i ugnen och ställer temperaturen på max och låter sedan pizzastenen "bakas" i en timme för att härda stenen.
Lägg plåten på den heta pizzastenen, på med grillocket igen och grädda pizzan i 10-15 minuter. När den rostfria plåten landar på den heta stenen blir effekten som om du gräddat din pizza i stenugn.
Nygräddad pizza – mmm, det sitter fint i princip när som helst. Och bli inte förvånad om grannarna kommer över, lockade av doften.
Här tipsar vi om smarriga recept på pizzor att slänga på grillen i sommar.
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.