Pizza på grillen? Javisst, med en pizzasten får du samma resultat som när du bakar i en stenugn! Brödet får en spröd botten och luftig konsistens. Och självklart fungerar pizzastenen lika bra på grillen som i vanliga ugnen, både till pizzan och brödbaket.
Tips! Så här kan du grilla pizza utan pizzasten
Kavla ut pizzadegen på plåten i rostfritt stål. Vill du ta en genväg så passar degen i de flesta färdiga pizzakit alldeles perfekt på den rektangulära pizzastenen. Smidigt, eller hur?
Lägg på allt smarrigt du gillar på din pizza. Är ni två som ska dela? Toppen, toppa en halva var med favvoingredienserna. Alla blir nöjda!
Pizza ska gräddas ganska varmt, gäller både i ugn som på grill. Kolla att grillen nått en temperatur på 200-220 grader innan det är dags att grädda pizzan.
Stenen har du värmt upp på grillgallret medan du monterat din pizza. Innan du använder stenen första gången lägger du in den i ugnen och ställer temperaturen på max och låter sedan pizzastenen "bakas" i en timme för att härda stenen.
Lägg plåten på den heta pizzastenen, på med grillocket igen och grädda pizzan i 10-15 minuter. När den rostfria plåten landar på den heta stenen blir effekten som om du gräddat din pizza i stenugn.
Nygräddad pizza – mmm, det sitter fint i princip när som helst. Och bli inte förvånad om grannarna kommer över, lockade av doften.
Här tipsar vi om smarriga recept på pizzor att slänga på grillen i sommar.
Grillad lökpizza med salsiccia är en hemmagjord pizza gräddad på grillen. En oemotståndligt god pizza smaksatt crème fraiche, fetaost, stekt lök, salsicciakorv, timjan och bellaverde (späd broccoli) som topping. Du bakar den enkelt med ett färdigt pizzakit – eller gör din egen pizzadeg.
Grillad lökpizza med salsicciaGod, godare godast, egen pizza är ändå alltid bäst. Gör egen pizzadeg, det är inte krångligt och behöver inte ta lång tid samt att det blir så gott. Pizzan toppas sedan med rester du har över. Det kan vara allt från grönsaker, oliver, pesto till nektariner. Naturligtvis även ost, gärna lite olika sorter så blir pizzan riktigt smakrik.
Grillad matsvinnspizzaGör hemlagad pizza på grillen i sommar och smaksätt med klassiska svenska smaker som löjrom, potatis och prästost. Gör egen pizzadeg och strö över ströbröd så fastnar den inte på grillen. Använd färskpotatis till midsommar för maximal sommarkänsla!
Löjromspizza med prästost och potatis.Upplev sommarens smakrika grillfest med vår pizza bianco, en smakfull skapelse av grillad röding, mandelpotatis och Västerbottensost. Med en krispig botten och en fyllning av delikata ingredienser blir varje tugga en fest för smaklökarna.
Pizza bianco på grillen med röding, mandelpotatis och VästerbottensostKlart man ska kunna få till en bra glutenfri pizzadeg utan att tumma på varken smak eller konsistens. Bred ut den kladdiga degen med en slickepott direkt på plåten. Lägg på din favorit topping och du har en smarrig glutenfri pizza.
Glutenfri pizzadegKolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Här visar vi hur du enkelt grillar och skalar schallotenlök. Supergott tillbehör!
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Är grillkvällen är en succé, timmen sen och magen tom? Då är det dags för vickning!
Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.
Piffa till grillkorven - här visar vi hur du gör tjusiga spiralkorvar.