Svårt att hitta bra sockerärtor mitt i vintern eller hittar du inte haricots verts i grönsaksdisken? Då ska du styra stegen mot frysdisken där det alltid finns fräscha grönsaker. Skördade i säsong och frysta när de smakar som bäst!

Receptsamling i samarbete med Findus

Här tipsar vi, i samarbete med Findus, om fem läckra tillbehör som är enkla att göra och goda att äta oavsett årstid.

5 gröna tillbehör som förgyller måltiden

  • Spenat med pinjenötter

    Den här varma spenatsalladen med pinjenötter passar fantastiskt tillsammans med både fisk och kötträtter. Du gör den enkelt genom att tina fryst spenat och fräs den i lite olivolja. Salta och peppra. Lägg upp spenaten på ett fat, pressa över lite citron och strö över rostade pinjenötter.

  • Asiatiska sojabönor

    En läcker asiatisk sallad som passar perfekt till räkor eller fisk. Du behöver 250 g sojabönor, ½ msk hackad chili, ½ finhackad rödlök, 2 msk hackad koriander, ½ dl olivolja, 2 msk soja, saften från ½ lime. Finhacka rödlöken och blanda med koriander och chili. Rör ihop soja, olivolja och limesaft och blanda allt i en skål. Låt bönorna marinera i blandningen en stund före servering.

  • Sockerärtsallad med ost

    En läcker sallad på sockerärtor toppad med fetaost. Lika god oavsett årstid! Snabbt och lätt i fyra enkla steg: Förväll sockerärterna och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost, ringla över olivolja och strö över lite hackad oregano. Salta och peppra.

  • Knallgrön ärtdipp

    En härlig dipp som smakar fantastiskt tillsammans med falafel eller en fin torskrygg. Tina 250 gram ärter och mixa med 1 tsk hackad vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 2 tsk olivolja. Smaksätt med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta. Servera till exempel till grönsaksstavar.

  • Haricot vert med örtsmör

    Underbara haricot verts med örtsmör som förhöjer i princip alla måltider. Blanda 1  msk rumstempererat smör med 1 tsk pressad vitlök, 3 msk hackad schalottenlök och några olika hackade örter. Förväll bönorna och klicka över örtsmöret. Garnera gärna med örter.