Fördelar med frysta grönsaker
Inga konserveringsmedel
Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Det är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos grönsaker. Både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens.
Alltid färskt hemma
Alla tänker kanske inte på det men fryst är nästan som färskt. Grönsaker och fisk fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst. Findus klimatcertifierade svenska ärter är t ex packade och frysta inom tre timmar från skörden på fälten i Skåne och Halland. I frysdisken är det alltid säsong och därför är det möjligt att njuta av de gröna godsakerna hela året!
Näringsvärdet bevaras
Djupfrysning bevarar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll. En stor del av Findus grönsaker är vad de kallar färskfrysta. Det innebär att grönsakerna förvälls och fryses in inom ett dygn efter det att de har skördats. På det sättet kan de frysas in när de är som allra bäst och sedan användas vid behov – året runt. Frysning bevarar det goda!
Fryst mat bidrar till att minska matsvinn
Med frysta varor är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd du behöver och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. Fryst mat är klimatsmart!
Bekvämt
Med Findus i frysen kan du alltid unna dig nyskördade grönsaker och snabbt och enkelt laga vardagsmat som är både god och nyttig.
Klicka här och inspireras av Tina Nordströms bästa recept med Findus gröna godsaker.