Krispig fänkålssallad

Krispig och fräsch fänkålssallad med dill, äpplen och rödlök. Dressingen är en härlig blandning av citronjuice, olja och honung som ringlas över salladen. Ett förträffligt inslag på middagsbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Ingredienser
8 portioner
2 fänkål
1 rödlök
2 äpplen
1/2 dl finhackad dill
juice av 1 citron (1 citron motsvarar ca 3 msk juice)
2 msk olja
2 msk honung
salt
peppar
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi353 KJ / 84 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegott recept!! Funkar absolut utan att blötlägga fänkålen och passar mycket bra till de flesta fiskrätter!!
Cecilia
2023-12-29Jag vill veta varför man ska blötlägg fänkålen?
Jenny
2022-06-28Hej Jenny! Tack för din bra fråga! Isvatten gör att fänkålen blir så där härligt krispig vid servering. Bra tips för även andra strimlade grönsaker och rotfrukter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-28Bra och mycket gott !💚
Ann
2021-05-08