Krispig fänkålssallad

28
8
Krispig fänkålssallad

Krispig och fräsch fänkålssallad med dill, äpplen och rödlök. Dressingen är en härlig blandning av citronjuice, olja och honung som ringlas över salladen. Ett förträffligt inslag på middagsbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Krispig fänkålssallad

Ingredienser

8 portioner
2 fänkål
1 rödlök
2 äpplen
1/2 dl finhackad dill
juice av 1 citron
2 msk olja
2 msk honung
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Salladen är särskilt god till rökt och gravad lax.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Jenny

2022-06-28

Jag vill veta varför man ska blötlägg fänkålen?

Redaktionen ICAse

2022-06-28

Hej Jenny! Tack för din bra fråga! Isvatten gör att fänkålen blir så där härligt krispig vid servering. Bra tips för även andra strimlade grönsaker och rotfrukter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Ann

2021-05-08

Bra och mycket gott !💚

Niklas

2020-01-11

Jag lägger den inte i vatten o funkar äta dagen efter kanske inte till någon bjudning men man kan själv äta den

Näringsvärde per portion

Energi 340 KJ / 80 kCal
Fett 4 g
Läs mer om näringsvärden