Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig fänkålssallad

Krispig och fräsch fänkålssallad med dill, vitlök, äpplen och rödlök. Dressingen är en härlig blandning av citronjuice, olja och honung som ringlas över salladen. Ett förträffligt inslag på middagsbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet och strimla fänkålen fint. Lägg den i isvatten i 30 minuter.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär äpplena i tunna skivor.
  3. Häll bort vattnet från fänkålen.
  4. Blanda en dressing på citronjuice, olja och honung.
  5. Blanda grönsakerna med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Salladen är särskilt god till rökt och gravad lax.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fänkål
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl finhackad dill
  • juice av 1 citron
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 340 kJ / 80 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden