UNDER 30 MIN | Enkel

Ärtsallad

Som tillbehör till grillat och sommarens övriga måltider passar det perfekt med en fräsch grön ärtsallad! Denna sallad med ärter innehåller också friska salladsblad, krispiga sockerärtor, saftig gurka och tunt skivad silverlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladen och riv i grova bitar. Skär sockerärtorna i mindre bitar. Skiva gurkan tunt. Skala och skiva löken tunt.
  2. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop sallad, sockerärtror, gurka, lök och gröna ärter med dressingen vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 salladshuvuden
  • 200 g sockerärtor
  • 2 gurkor
  • 1 silverlök
  • 250 g färska eller tinade frysta gröna ärter
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 654 kJ / 156 kCal