Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost
En krispig sallad där blomkålen får spela huvudrollen som backas upp av syrligt äpple, salt fetaost och frisk mynta. Denna rätt passar utmärkt som förrätt, mellanrätt eller tillbehör till både kött och fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
6 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 rödlök
1 stort syrligt äpple
1 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g fetaost
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1087 KJ / 259 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater10 g
Protein11 g
Kommentarer
Väldigt god sallad!! Jag har i lite honung i dressingen annars blir det lite väl surt. Har man inte mynta funkar det även utan.
Åsa
2023-08-23Bra.
Helene
2022-10-17Behövs inte så mycket citron i
Susanne
2022-10-13