Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
3
Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

En krispig sallad där blomkålen får spela huvudrollen som backas upp av syrligt äpple, salt fetaost och frisk mynta. Denna rätt passar utmärkt som förrätt, mellanrätt eller tillbehör till både kött och fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

Ingredienser

6 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 rödlök
1 stort syrligt äpple
1 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g fetaost
1 kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god sallad!! Jag har i lite honung i dressingen annars blir det lite väl surt. Har man inte mynta funkar det även utan.

Åsa

2023-08-23

Bra.

Helene

2022-10-17

Behövs inte så mycket citron i

Susanne

2022-10-13

Näringsvärde per portion

Energi1087 KJ / 259 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater10 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon- och fetaostspett
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spetskål med fetaost och myntahallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön omelett med ärtor och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga