UNDER 30 MIN | Enkel

Hälsosam avokadosallad

En god avokadosallad är ett hälsosamt alternativ att duka fram på bordet i sommar. I både avokadon och olivoljan kryllar det av nyttiga fetter och efter denna måltid kan du känna dig både behagligt mätt och nöjd. En hälsosam sommar gör kroppen glad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken och dela tomaterna.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokadoköttet i skivor.
  3. Blanda olivolja med citronsaft och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda lök, tomat, avokado med mangold och ringla över dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 65 g röd mangold

Näringsvärde
Per portion

Energi 683 kJ / 163 kCal