UNDER 15 MIN | Enkel

Morots- och fänkålssallad

Sallad på morot och fänkål är en frisk och krispig sallad som passar utmärkt till grillat eller på sommarbuffén. Den går supersnabbt att svänga ihop tillsammans med den enkla dressingen av olja, citron, salt och peppar. Färsk persilja gör morots- och fänkålssalladen komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och hyvla dem tunt med en skalare eller mandolin. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda citronjuice, olja, salt och peppar.
  3. Blanda morot och fänkål med dressingen och den hackade persiljan vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 4 morötter
  • 2 fänkål (à ca 300 g)
  • 2 - 3 msk färskpressad lime- eller citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 475 kJ / 113 kCal