Hoppa till sidans innehåll

Behöver du tips på vad du ska laga i kväll? Här får du det varje dag! Den här veckan kommer tipsen från en riktig expert på middagspusslandet. ICA Matkassens kock Tove Laveskog komponerar recept till Familjekassen på dagtid, och på kvällstid är hennes främsta kritiker två små barn.

Måndag 19 oktober 2015

Jag och barnen älskar rå lax så den här laxsashimin äter vi ofta, fast vi ökar mängden lax. Vi brukar äta den med basmatiris och tärnad gurka som vi blandar ner i dressingen. Supergott! 

Tisdag 20 oktober 2015

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås är ju hur gott som helst och går ganska snabbt också en tisdag. Älskar saker som sköter sig själva i ugnen. När jag vill förenkla ytterligare så gör jag en enda stor biff av färsen och sätter in i ugnen som en köttfärslimpa. 

Onsdag 21 oktober 2015

Barnen gillar den här grönsakslasagnen med pesto jättemycket! Jag brukar försöka variera grönsakerna i den.  Men bara en sort åt gången -  vågar inte experimentera för mycket. Är så glad att de trots allt äter en vegetarisk rätt då och då. 

Torsdag 22 oktober 2015

Fläskkarré och tzatziki går också hem hos barnen, så den här honungsgrillade karrén gör vi ofta till vardags. Enkelt, snabbt och jättegott. Jag brukar variera de rostade rotfrukterna till.  

Fredag 23 oktober 2015

Den här kycklingschnitzeln med kaprisdipp är en favorit hos mig. Barnen får stora skälvan när dom ser kaprisen men jag gör alltid en egen dipp till dem. Brukar bli crème fraiche blandat med enbart senap och chilisås till dem.