Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Hamburgare med majskolv

Härliga hamburgare färdiga på ett kick. Med fräsch sallad och tomatskivor tillsammans med crème fraiche och majskolvar trollar du fram en riktigt festlig måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela majsen i bitar och lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Stek burgarna i mafettet.
  4. Skär salladen i bitar och skiva tomaterna.
  5. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgarna och hamburgerbrödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut tacocrème fraiche och smaksätt laktosfri crème fraiche med tacokrydda. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: uteslut tacocrème fraiche och smaksätt mjölkproteinfri ersättningsprodukt med tacokrydda. Uteslut smör och välj mjölkfritt matfett.

Klimattips

Klimatpåverkan kan minskas på olika sätt i denna måltid.
Använder du hamburgare med kycklingfärs minskar den med 89 %.
Använder du hamburgare som är växtbaserad ex champinjonburgare el bönburgare minskar den med 96 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g förkokta majskolvar
  • 8 hamburgare
  • 1 krispsallad
  • 2 tomater
  • 8 hamburgerbröd
  • 2 dl crème fraiche med tacosmak
Att ha hemma
  • 1 tsk smör eller olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4122 kJ / 984 kCal