UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Hamburgare med majskolv

Härliga hamburgare färdiga på ett kick. Med fräsch sallad och tomatskivor tillsammans med crème fraiche och majskolvar trollar du fram en riktigt festlig måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela majsen i bitar och lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Stek burgarna i matfettet.
  4. Skär salladen i bitar och skiva tomaterna.
  5. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgarna och hamburgerbrödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut crème fraiche och välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: uteslut crème fraiche och välj  mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut smör och välj mjölkfritt matfett.

Klimattips

Klimatpåverkan kan minskas på olika sätt i denna måltid.
Använder du hamburgare med kycklingfärs minskar den med 89 %.
Använder du hamburgare som är växtbaserad ex champinjonburgare el bönburgare minskar den med 96 %.

Tips

Om du väljer naturell crème fraiche så smaksätt gärna den med lite tacokrydda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g förkokta majskolvar
  • 8 hamburgare
  • 1 krispsallad
  • 2 tomater
  • 8 hamburgerbröd
  • 2 dl naturell eller lätt crème fraiche tomat & basilika
Att ha hemma
  • 1 tsk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 4122 kJ / 984 kCal