Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fylld pasta med blomkål och mozzarella

Pasta med smak av ricotta och spenat ger känslan av en liten italiensk taverna med rödrutiga dukar. Pesto och mozzarella gör att ljuvliga dofter sprider sig i köket. Med färsk pasta och få tillagningsmoment går rätten snabbt att laga. Toppa allt med pepprig ruccola och njut din italienska måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten, lägg i blomkålen och koka upp. Lägg sedan i pastan i kastrullen och sjud i 4 minuter.
  2. Skär mozzarellan i bitar.
  3. Blanda pastan och blomkålen med pesto och servera med mozzarella och ruccola.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta och laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst blomkål
  • 2 förp färsk pasta à 250 g (gärna tortelloni ricotta & spenat)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 130 g pesto basilika
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 617 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer