Fylld pasta med blomkål och mozzarella

3
3
Fylld pasta med blomkål och mozzarella

Pasta med smak av ricotta och spenat ger känslan av en liten italiensk taverna med rödrutiga dukar. Pesto och mozzarella gör att ljuvliga dofter sprider sig i köket. Med färsk pasta och få tillagningsmoment går rätten snabbt att laga. Toppa allt med pepprig ruccola och njut din italienska måltid.

Skriv ut
Fylld pasta med blomkål och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
600 g
fryst blomkål
2
förp färsk pasta à 250 g (gärna tortelloni ricotta & spenat)
2
förp mozzarella (à 125 g)
130 g
pesto basilika
65 g
rucola

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta och laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Linn

9/17/2020

Gott om man gillar stark smak av pesto.

Susanne

5/6/2019

Bra om det står alternativ till frysta grönsaker i recepten. Känns fräshare (och godare) med färsk blomkål.

Eva

1/25/2019

Mycket gott o supersnabbt men halvera koktiden! Glöm inte hälla av kokvattnet innan man tillsätter det sista!😉

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 617 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept