Kycklingklubba i ugn är både lättlagat och enkelt att variera. Här får den gott sällskap av en krämig kombo gjord på potatis, bladspenat, gurka och crème fraiche smaksatt med tomat och basilika. Ett bra alternativ när du vill spara in på momenten men inte på smaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2022
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och tillsätt tacokrydda. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, tillsätt tacokrydda. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Många klagar över kycklingklubborna. Tycker det är gott, och räcker väl med 8 klubbor till 4 pers. .., alltså gärna kycklingklubbor för min del :) Potatisen i créme fraîche var en bra idé, men använde ej mjölken .
Maria
2022-10-09Brukar alltid ta bort köttet från benen efter ugnen och steka kycklingbitar med lite tacokrydda, det blir gott men tar lång tid. Såsen gjorde jag varm med stekt hackad spenat och rödlök i.
Emma
2022-10-06Krämiga potatisen var god! Kändes som nyttig rätt men tycker det är för lite kött på kycklingklubbor
Louise
2022-10-06