Drunken noodles – Nudelwok med kyckling
Varför denna thailändska wokrätt heter just drunken noodles vet vi faktiskt inte. Däremot vet vi att denna kycklingwok med nudlar, grönsaker och ostronsås är enkel, snabb och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar (gärna breda)
400 g kycklingfilé
1 dl ostronsås
2 msk fisksås (asiatisk)
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk strösocker
2 msk vatten
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
3 msk neutral rapsolja
500 g wokmix
1 kruka thaibasilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte till äggnudlar lite mer matig och hoppade fisksåsen , dubblade med soja. Såå god.
Ann
2024-11-15Lätt att laga och god, adderade hönsbuljong till såsen
Kim
2024-06-22Riktigt fishy. Brukar gilla ostron- och fisksås men det här var inte för mig.
Magnus
2024-04-21