Drunken noodles – Nudelwok med kyckling
Varför denna thailändska wokrätt heter just drunken noodles vet vi faktiskt inte. Däremot vet vi att denna kycklingwok med nudlar, grönsaker och ostronsås är enkel, snabb och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar (gärna breda)
400 g kycklingfilé
1 dl ostronsås
2 msk fisksås (asiatisk)
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk strösocker
2 msk vatten
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
3 msk neutral rapsolja
500 g wokmix
1 kruka thaibasilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles för Fishy!! Rev ner ingefära, pressade över lime och strödde på rostad kokos för att neutralisera fisksmak/ fisklukt
Josephine
2025-01-21Fisksmaken hänger tung över denna rätt. Alldeles för salt. Kan inte rekommendera någon. Receptet kräver en större revidering.
Birgitta
2025-01-20Bytte till äggnudlar lite mer matig och hoppade fisksåsen , dubblade med soja. Såå god.
Ann
2024-11-15