Vackert solgula semlor, gyllene ugnspannkaka och chiapudding med naturlig sötma. Testa att byta ut mjölken mot morotsjuice nästa gång du bakar eller lagar mat. Det ger både fin färg, sötma och en extra näringsboost.

5 saker att göra med morotsjuice

 • Morotssemla med apelsin och mandel

  Morotssemla med apelsin och mandel

  Baka söta små semlor som är oemotståndligt goda. Läckert gula i färgen blir de av att du byter ut mjölken i degspadet mot morotsjuice. Fyllningen spetsar du med morotsjuice och lite finrivet apelsinskal.

  Morotssemla med apelsin

 • Ugnspannkaka med morotsjuice

  Ugnspannkaka med morotsjuice

  Liva upp en klassiker som ugnspannkaka genom att byta ut hälften av mjölken mot morotsjuice. Resultatet blir en gyllene pannkaka med en massa nyttigheter. Här har vi dessutom fyllt den med kassler, broccoli och riven ost. Mums!

  Ugnspannaka med morotsjuice, broccoli och skinka

 • Gröt med morotsjuice och lingon

  Gröt med morotsjuice och lingon

  Var smart och smyg in morotsjuicen i grötkoket. Juicen ger både fin färg och lagom sötma till gröten. Ännu mer nyttigheter - servera med frysta eller rårörda lingon.

  Gröt med morotsjuice och lingon

 • Chai chiapudding

  Chai chiapudding

  Variera chiapuddingen genom att göra den på hälften mandelmjölk och hälften morotsjuice. Smaksätt med kanel, kardemumma och ingefära och du får en kryddig chiapudding som för tankarna till indiskt chai-te.

  Chai chiapudding med morotsjuice

 • Morotsscones

  Morotsscones

  Få saker slår ett nybakat bröd. Men ibland räcker inte tiden till och då är det perfekt att göra snabbakade scones. De här gör du med morotsjuice som degvätska. Juicen ger dem en angenäm sötma och tilltalande färg. Bjud dem nybakade med färskost och apelsinmarmelad.

  Scones med morotsjuice och rågflingor