Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka

54
0
Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka

Prova att byta hälften av mjölken i en ugnspannkaka mot morotsjuice. Det ger fin färg, god smak och extra nyttigheter. Fyll ugnspannkakan med broccoli, kassler och riven ost, eller rensa kylen och lägg i det du hittar; varför inte korv, äpple och lök nästa gång?

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
200 g kassler
250 g frysta tinade broccolibuketter
1 msk smör
1 msk olivolja
100 g riven lagrad prästost (eller Västerbottensost)

Pannkakssmet

3 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
3 dl morotsjuice
smör (till formen)

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktsofri: byt ut mjölk och smör mot laktosfria alternativ.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria produkter av matfett och ostersättning. Byt mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 541 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden