Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka

Prova att byta hälften av mjölken i en ugnspannkaka mot morotsjuice. Det ger fin färg, god smak och extra nyttigheter. Fyll ugnspannkakan med broccoli, kassler och riven ost, eller rensa kylen och lägg i det du hittar; varför inte korv, äpple och lök nästa gång?
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
200 g kassler
250 g frysta tinade broccolibuketter
1 msk smör
1 msk olivolja
100 g riven lagrad prästost (eller Västerbottensost)
Pannkakssmet
3 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
3 dl morotsjuice
smör (till formen)
Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer