UNDER 30 MIN | Enkel

Scones med morotsjuice och rågflingor

Baka scones med morotsjuice som degvätska. Juicen ger brödet vacker färg och en nätt liten sötma. Bjud gärna dessa morotsscones ljumma med en klick färskost eller smör och ost. Och varför inte apelsinmarmelad – apelsin och morot är riktiga smakkompisar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna. Tillsätt juicen och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Forma till två runda bröd med lätt mjölade händer på ett bakplåtspapper. Platta till bröden lätt. Skär ett kryss tvärsöver varje bröd. Nagga ytan med en gaffel.
  5. Grädda sconesen i mitten av ugnen 12–15 minuter. Servera ljumma.

Näringsberäkningen är per kaka.

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 2 kakor
  • 2 1/2 dl rågflingor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl morotsjuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 2858 kJ / 683 kCal