Vackert solgula semlor, gyllene ugnspannkaka och chiapudding med naturlig sötma. Testa att byta ut mjölken mot morotsjuice nästa gång du bakar eller lagar mat. Det ger både fin färg, sötma och en extra näringsboost.
Dela med vänner
5 saker att göra med morotsjuice
1. Morotssemla med apelsin och mandel
30
0
Baka snyggt soliga småsemlor och låt dina fikagäster gissa den hemliga ingrediensen! Jo, det är inget mindre än morotsjuice ger färg och sötma i både bullen och fyllningen. Morotssemlan är även spetsad med apelsin, som bryter av fint mot morotssmaken.
2. Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka
54
0
Prova att byta hälften av mjölken i en ugnspannkaka mot morotsjuice. Det ger fin färg, god smak och extra nyttigheter. Fyll ugnspannkakan med broccoli, kassler och riven ost, eller rensa kylen och lägg i det du hittar; varför inte korv, äpple och lök nästa gång?
Ge havregrynsgröten en extra färgskjuts – koka med morotsjuice i stället för vatten. Förutom färg ger juicen en angenäm sötma som gifter sig fint med havregrynen. Krydda gärna gröten med kanel, ingefära eller kardemumma. Och toppa med lingon.
Gör din chiapudding med hälften mandelmjölk, hälften morotsjuice, så får du en naturlig sötma och en extra boost av fina vitaminer. Krydda chiapuddingen med kardemumma, kanel och ingefära så får du en smak som påminner om indiskt chai-te. Jättegott!
Baka scones med morotsjuice som degvätska. Juicen ger brödet vacker färg och en nätt liten sötma. Bjud gärna dessa morotsscones ljumma med en klick färskost eller smör och ost. Och varför inte apelsinmarmelad – apelsin och morot är riktiga smakkompisar.