Fem tips!

Köksredskap för färskpressad juice

Njut av egen färskpressad juice gjord på saftiga och nyttiga frukter, grönsaker och bär! Vi listar fem redskap som både underlättar och som hjälper dig att ta till vara på allt det goda.
Sugen? Här hittar du recept på färskpressad juice.

5 smarta redskap för juice

 1. Råsaftcentrifug för framställning av juice, tillsammans med ananas, ingefära, lime, mango och selleri.

  1. Råsaftcentrifug

  Använd råsaftcentrifugen när du vill boosta din juice med andra nyttigheter – ingefära eller andra frukter och grönsaker. Mos och fruktkött som blir kvar är perfekt att använda i matlagning. Gör vegobiffar eller stoppa moset i bröddegen.

 2. Blender fylld med frukt och bär intill en drickbehållare fylld med färsk juice/smoothie.

  2. Blender

  Blendern är ett annat redskap du kan använda för juicing. Om du snabbt vill ha en sval juice slänger du bara ner någon isbit eller kanske några frusna bär. Många blenders har idag drickbehållare så du enkelt kan ta med din juice om du är på språng.

 3. Citruspress och pressad juice

  3. Citruspress

  Finns både manuell och elektrisk och är utmärkt när du vill åt juicen i citrusfrukterna. Pressa både apelsin, lime, citron, grapefrukt eller de lite ovanligare pomelo och sweetie till härlig frisk juice full av C-vitaminer.

 4. Slowjuicer och metallflaskor för dryck.

  4. Slowjuicer

  En slowjuicer pressar, som namnet antyder, långsamt. Fördelen med det är att cellerna öppnas och viktiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer frigörs. Den långsamt kallpressade juicen får ett bättre näringsvärde än i andra maskiner. 

 5. Fryst apelsinjuice med sugrör som pinnar i islåda

  5. Islåda

  Svårt att få i barnen C-vitaminer? Kanske isklubbor kan göra det enklare? Frys in juice och när vätskan stelnat något sätter du i sugrör som pinnar. Att frysa i islåda är ett bra sätt att ta tillvara på juice om det blev en skvätt över vid pressningen.

Tips!

Citrus - C-vitaminbomb

Citrusfrukter innehåller massor av vitaminer, mineraler och fibrer och är en viktig vitaminkälla under vinterhalvåret eftersom vi inte kan bilda eller lagra C-vitamin. Pressa din egen juice av citrus för att få den precis som du vill ha den – apelsin med en skvätt lime; riktigt sursyrlig citronjuice eller en härlig blandning av det som finns hemma.

Överbliven juice? Frys in!

Tänk på att färskpressad juice har kort hållbarhet, men går utmärkt att frysa om det nu mot all förmodan skulle bli något över.

Artiklar (1542)