Vegansk kräftskiva, hur funkar det egentligen? Jo ungefär så här! Kokad kronärtskocka, smördegspiroger, vegansk skagen och marinerad tofu i kräftlag. Ja, minus kräftorna då. Här har vi sammanställt recept för en vegansk kräftfskiva
Tips:
veganska efterrätter!
Prova lägga tofu i en hemmagjord lag! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Skiva tofun, lägg i din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.
2 l vatten
4 msk salt
2 msk rårörsocker
33 cl öl (gärna ale)
5 stjälkar krondill eller dillfrö (5 stjälkar motsvarar 2 msk dillfrö)
1 kg tofu
Koka upp vatten, salt, socker och öl med dill eller dillfrö och låt svalna. Häll lagen över den skivade tofun och låt stå i kylen över natten.
Vi har såklart fler recept utöver tofu i kräftlag till din veganska kräftskiva. Dukta upp en buffe med dessa goda recept!
Förstärk temat på kräftskivan med hembakta frallor formade som, ja, just det – kräftor. Kräftbröden fyller du med vegansk ost och en rejäl näve färsk dill. Bjud dem helst småvarma med en klick vegosmör till kräftorna eller varför inte med en sked vegansk skagenröra?